Stožer: U zadnja 24 sata dva nova slučaja korona virusa u RH

Screenshot: N1

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno dvoje novooboljelih od korona virusa, čime je ukupan broj oboljelih od korona virusa 2254. Obje novooboljele osobe su iz Grada Zagreba.

Do sada su testirane 70254 osobe, od toga 144 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 7 osoba. Na respiratoru nema (0) pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2140, što je 6 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 107.

Stožer je donio i tri nove odluke:

– Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

– Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

– Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pišu 24sata.

Facebook Komentari