Policija potvrdila: Vukorepa je vozio prebrzo i izazvao nesreću

Vukorepa je, vozeći svoju Opel Corsu, prešao u suprotnu traku i sudario se s vozačem Golfa (35) koji je lakše ozlijeđen. Potpuno smrskane olupine automobila i dijelovi bili su razasuti po cesti i okolnoj šikari te svjedočili su o stravičnom sudaru i prava je sreća kako nije bilo poginulih. Morali su intervenirati i vatrogasci.

Nekoliko dana kasnije šibenska je policija objavila priopćenje u kojem kao uzrok nesreće navodi preveliku brzinu Vukorepina automobila.

– Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 24-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Opel Corsa, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom državne ceste D-121, po izlasku iz lijevog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil Golf, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnji vozač – rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

– Od siline sudara osobni automobil Golf rotirao se na kolniku i zadnjim dijelom izletio izvan zapadnog ruba kolnika na travnato-zemljani maslinik, gdje se vozilo zaustavilo podvozjem oslonjenim na kameni suhozid, dok se drugo vozilo također rotiralo na cesti i zaustavilo na istočnoj prometnoj traci.

Također, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv Šibenikova kapetana podići će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, pišu 24sata.

Facebook Komentari