Novo istraživanje otkrilo: Mladi se ne seksaju i po godinu dana, evo zašto

Kako prenosi CNN, najnovije istraživanje sa Sveučilišta u San Diegu u Americi pokazalo je da su se u periodu od 2000. do 2018. godine mlađi muškarci manje seksali u usporedbi s prijašnjim generacijama. U istraživanju je sudjelovalo 4000 muškaraca i 5000 žena, a pokazalo se da su nezaposleni muškarci ili oni s manjim primanjima bili seksualno neaktivniji.

Postotak neaktivnih u dobi od 18 do 24 godine povećao se za 18,9 posto između 2000. i 2002. godine i za čak 30,9 posto između 2016. i 2018. godine. Istraživanje je pokazalo i da su se žene u dobi od 25 do 34 godine također manje seksale.

Manjak seksa smatra se trendom među mladima, a razloga je više. Kasnije sazrijevanje, odgađanje seljenja iz obiteljskog doma, drugačiji pristup prema ozbiljnim odnosima i odgađanje potomstva. Još jedan razlog zbog kojeg se manje seksaju i starije generacije su društvene mreže.

Iako bi one zapravo trebale olakšati pronalaženje seksualnih partnera, korištenje mreža i tehnologije loše utječe na zadovoljstvo koje dolazi interakcijom među ljudima, piše Večernji list.

Facebook Komentari