Ma kakva korona: Čak 40.000 gledatelja, svi utrčali na teren

Dok se sportska natjecanja u Europi polako bude, na drugom kraju svijeta na Novom Zelandu sportske utakmice najvišeg ranga već se igraju pred mnoštvom na tribinama, pišu 24sata.

Tako je utakmica novozelandske ragbi lige između Auckland Bluesa i Wellingtona Hurricanesa odigrana pred 43.000 gledatelja na najvećem stadionu u zemlji Eden Parku. Bila je to najgledanija utakmica u posljednjih 15 godina. Ne samo da ih je bilo toliko, nego su na kraju utakmice svi utrčali u teren k igračima!

Novi Zeland jedna je od rijetkih zemalja na svijetu koja je proglasila prekid epidemije potpunim oslobađanjem mjera protiv COVID-19.

Ragbi je jedan od najpopularnijih sportova u ovoj pacifičkoj otočnoj zemlji i ljubitelji sporta jedva su dočekali povratak na tribine.

Stadion Eden Park bio je rasprodan, što je u ovom trenutku znanstvena fantastika za ljubitelje sporta u Europi. Na koncu je domaći sastav pobijedio velike rivale sa 30-20.

Ranije, u subotu u Dunedinu na jugu zemlje, dvoboj između Otago Highlandersa i Waikato Chiefsa (28-27) pratilo je 20.000 gledatelja.

Novi Zeland, koji ima oko pet milijuna stanovnika, prijavio je 1154 zaraženih i 22 smrtna slučaja zbog COVID-19.

U ovoj se zemlji, međutim, i dalje pripremaju za mogući drugi val epidemije, a mjere predostrožnosti glede putovanja u inozemstvo ostaju na snazi.

– Iako još nismo završili posao, ne osporavamo da ovo jest prekretnica. Zato mogu li završiti jednostavno: Hvala, Novi Zelande – poručila je premijerka Jacinda Ardern.

Facebook Komentari