Poduzetnik teško optužuje SDP-ovku iz 5. izborne jedinice: Policija, USKOK, Porezna uprava – svi su upoznati s tim

U nizu političkih lokalnih priča dolazi i ona posredno povezana s lokalnim SDP-om, odnosno Marinom Opačak Bilić, koja bi trebala biti na listi Restart koalicije u 5. izbornoj jedinici.

Naime SBplus objavio je da je “jedan od najvećih slavonskobrodskih poduzetnika, Tomo Opačak, osim po mnogočemu drugomu, ostat će upamćen kao onaj koji je, nakon gotovo tri desetljeća mirovanja, ponovno oživio poznatu ‘krečanu’ u Podcrkavlju”.

Željko Garić oštro se osvrnuo na taj članak SBplus portala o poslovanju tvrtke Tome Opačka u kamenolomu u Podcrkavlju. Po Gariću riječ je o poslovanju koje nije zakonito, a u koje je umiješana sestra poduzetnika, SDP-ovka Marina Opačak Bilić. U reagiranju na članak Garić je teško optužuje.

U nastavku njegovo ‘Reagiranje’ prenosimo u cijelosti.

„Želim demantirati navode iz članka naslova „Današnjim miniranjima, Opačak u kamenolom vratio život, objavljenog na portalu SBplus 21. svibnja 2020. godine u 21.35.

Tomu Opačka se u članku lažno prikazalo kao spasitelja, a zapravo će krečana završiti kao Migalovci, nakon što iz nje odnesu što žele i nakon što na njoj zarade koliko mogu.

PZC Grupa, zajedno s direktorom tvrtke Brod d.o.o., Nikolom Lovrićem, samo pljačka firmu Brod d.o.o. i zadužuje je. Otkad je on nelegalnim putem došao na poziciju direktora, firma duguje osam milijuna kuna. Firma Brod d.o.o. prije tog direktora bila je dužna jedan do dva milijuna kuna.

Firma Brod d.o.o. zbog fiktivnih je faktura u stečaju (prvenstveno zbog kupovine 5,5 milijuna kuna vrijednih nepotrebnih strojeva). Četrdesetpostotni vlasnik te tvrtke je Lidija Jehudit Župan, a mene, Željka Garića, opunomoćila je za upravljanje. Vlasnica drugih 40 posto tvrtke je Ljerka Jurišić, svastika Nikole Lovrića čiju punomoć ima, dok 20 posto ‘drže’ dva brata Krstanovića iz Zagreba, Damir i Miron.

Tvrtka Brod d.o.o. trebala bi imati vlasničku strukturu od 75 posto da bi mogla biti donesena bilo koja valjana odluka. Nikad legalno kao direktor društva nije izabran Nikola Lovrić. Falsificiran je u tu svrhu i potpis gospođe Župan kako bi se oštetila firma Brod d.o.o. za koju ranije Policija nikad nije čula jer nikakvih problema nije bilo, dok je sad istražuju svi – od DORH-a, preko Porezne pa do Policijske uprave – baš zbog Lovrićevih malverzacija. Skupština firme nije sazvana već dvije godine.

Sutkinja Vesna Vukelić, iz meni nepoznatog razloga, donijela je odluku da stavlja firmu u predstečaj bez prethodne provjere da je firma koja je u blokadi, 17. travnja „kupila” nepotrebne strojeve vrijedne 5,5 milijuna kuna (na te je fiktivne fakture potpis stavila tvrtka Felix regulacija čija je upraviteljica Marina Opačak Bilić), a sve kako bi, kriminalnim radnjama i zločinačkim poduhvatom, preuzeli firmu Brod d.o.o.

Policija, USKOK, Porezna uprava – svi su upoznati s tim. No, pravosuđe je sporo, a i koronavirus dodatno je usporio sve pa su požurili odraditi što mogu dok se ne razriješi, prvenstveno, ilegalna pozicija Nikole Lovrića u tvrtki. Sve odluke donesene nakon toga su također protuzakonite.

Koncesiju za krečanu ima tvrtka Brod, a ne Opačak i Grupa PZC, no Lovrić je PZC-u dopustio eksploataciju. Mještani Podcrkavlja već su prijavljivali kako je PZC na krečanu navlačio smeće, a odvozi neograničene količine materijala te se, pritom, ništa ne bilježi. Security na ulazu u krečanu pušta samo PZC-ove kamione.

Nikola Lovrić već je 2013. uvjetno kažnjavan zbog malverzacija u istoj tvrtki Brod d.o.o.. Nijedna valjana odluka se ne može donijeti bez odluke članova Uprave, a Nikola Lovrić donosi ih sam. Ja sam najveći vjerovnik i nanosi mi se šteta.

Komu god se obratim, Tomo Opačak svakog plaća. Tražili smo obustavljanje rada krečane dok se ne donese odluka Skupštine i dok se ne vidi pravo stanje u firmi. Zašto je sutkinja Vukelić to ignorirala – procijenite sami. Dvaput je opominjana i podsjećana na tu stvar, od strane mene i Lidije Jehudić Župan.

Prije tri mjeseca obratio sam se načelniku Policijske uprave brodsko-posavske koji me uputio inspektoru Gašpareviću koji vodi taj predmet, a kojemu već prijete zbog načina na koji to radi.

Ja branim svoj interes jer mi je firma dužna, ali i interes gospođe Župan koja je vlasnica, a nema nikakvog glasa u tvrtki, još od smrti svog brata.”

Željko Garić

Facebook Komentari