Istražni zatvor za Dubrovčanina koji je ubio majku i ranio oca, zadržali ga u Zatvorskoj bolnici

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav odredio je istražni muškarcu (46) kojeg se sumnjiče da je 3. lipnja ubio majku i ranio oca u kući u Dubrovniku, pišu 24sata.

Kako navode iz Državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u obiteljskoj kući u Dubrovniku, s ciljem da liši života oca (69) i majku (67) iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u njih zadavši im teške i po život opasne ozljede, od kojih je majka preminula 4. lipnja 2020. u Općoj bolnici Dubrovnik.

Nakon nemogućnosti ispitivanja okrivljenika, sucu istrage Županijskom sudu u Dubrovniku predloženo je određivanje istražnog zatvora na temelju članka 551. t. 1. Zakona o kaznenom postupku, jer postoji vjerojatnost da je okrivljenik u vrijeme počinjenja kaznenih djela bio neubrojiv i da bi mogao počiniti teže kazneno djelo.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor po navedenoj osnovi.

– Odredio sam mu istražni zatvor kao neubrojivoj osobi i on je odmah nakon toga prepraćen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Tamo će biti do daljnjeg dok se ne provede vještačenje – istaknuo je za DuList sudac i glasnogovornik Županijskog suda Pero Miloglav.

Facebook Komentari