Bauk o nezadovoljstvu listama u SDP-u: Sada bih više volio da naša lista dobije pet osoba s liste koju ja nisam birao, nego četiri onih koje sam ja odabrao

Nositelj liste Restart koalicije za 10. izbornu jedinicu, SDP-ov Arsen Bauk u Dnevniku N1 govorio je o nezadovoljstvu koje su izrazili određeni članovi SDP-a na sjednici Glavnog odbora stranke, na kojem je zadnja točka na programu bila – izborne liste s kandidatima koje predsjednik stranke Davor Bernardić predložio za Sabor. Neki su članovi, naime, nezadovoljni pozicijama na listama koje su dobili.

Komentirao je to što su, kako ih se naziva – Milanovićevi ljudi, nisko na listama.

“Sjednica Glavnog odbora nije bila burna i trajala je kratko. Kolege su izrekle nezadovoljstvo, ali ne na način da bi se sjednica mogla okarakterizirati burnom, a po mom su ukusu bili i previše mirni – ako je bila tolika razina nezadovoljstva. Mi se, što se mene tiče, od danas ne bavimo više listama, nego HDZ-om”, rekao je Arsen Bauk.

Poslije izbora ćemo se baviti detaljnijom analizom onoga o čemu su kolege danas govorile, dodao je Bauk. Kazao je kako na listi u devetoj i desetoj jedinici ima ljudi koji su prijedlog organizacija SDP-a s terena, kao što ima i onih koji su predloženi, ali nisu na listi.

“Kada spomenete Milanovićeve ljude, uvrijedio bih se kada mene ne biste tu uvrstili, jer sam mu bio ministar u vladi – ali ne mislim da je kriterij bio to je li netko Milanovićev ili ne.

Ostojić, Šupe su trebali biti na listi i oni su predloženi. Svaki bi član SDP-a napravio drugačiji redoslijed, ali to je ovlast predsjednika SDP-a od osnivanja stranke. Predsjednik će biti zaslužan i za uspjeh i za neuspjeh. Sada se treba fokusirati na političke suparnike, a poslije će biti prilike za analizu. Sada bih više volio da naša lista dobije pet osoba s liste koju ja nisam birao, nego četiri onih koje sam ja odabrao”, rekao je Bauk.

Kazao je kako, iako je Hrvatska podijeljena na izborne jedinice, glasači reagiraju kao da je zemlja jedna jedinica, i svaki glas je važan.

“Naša stranka, kada ide u koaliciji, ostvaruje nešto slabiji rezultat u 4., 5., 9. i 10. izbornoj jedinici. No rezultat koji budemo ostvarili bit će u korelaciji s dosadašnjim rezultatima”, rekao je Bauk, te dodao kako se ne opterećuje protivnicima, jer ne vjeruje da bi netko tko bi glasao za Ružu Tomašić glasao možda za SDP.

Kazao je kako je SDP-u cilj građane koji žele promjene uvjeriti da su oni ti koji će napraviti promjene.

“Mi idemo na ove izbore da smijenimo vlast HDZ-a. Koalicijski partneri bi nam najprije mogle biti stranke nacionalnih manjina, te one ljevije i stranke centra. Ako prođu Demokrati, vjerujem da će svima biti draže da se sklopi vlada, nego da se ide ponovo na izbore”, rekao je Bauk.

Facebook Komentari