Velika afera na pomolu: Ministarstvo češlja Konzervatorski odjel u Dubrovniku, protiv bivše pročelnice pokrenut postupak

U Dubrovniku je na pomolu velika afera kada je u pitanju zaštita i obnova kulturnih dobara.

Ministarstvo kulture potvrdilo je za Dnevnik.hr kako se češlja Konzervatorski odjel u Dubrovniku. Utvrđena su, kažu, određena odstupanja od uobičajene prakse i postupanja koja su u suprotnosti s pravilima struke kada je u pitanju rad bivše pročelnice konzervatorskog odjela.

Kako doznaju, problem su potvrde projekata koje su se izdavale bez uvjeta, bez građevinskih dozvola, bez konzervatorskih elaborata. Pokrenut je postupak protiv pročelnice, ali i jedne dubrovačke arhitektice koja je radila na tim projektima. Njoj prijeti gubitak licence za rad na zaštićenoj kulturnoj baštini.

Radi se o projektu Peskarija koji je uzburkao javnost 3D animacijom zamišljenog montažnog objekta, a na kraju je revizijom utvrđeno kako dozvolu projekt nije smio dobiti i radovi su zaustavljeni.

Drugi sporni projekt je jedan dubrovački ljetnikovac – projektom je podignuto čak 7 belvedera. Propusti se odnose na uništavanje kulturnih svojstava zaštićenog kulturnog dobra.

Facebook Komentari