Plenković komentirao navijački transparent koji je uznemirio SDSS-ovce

Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Vukovaru komentirao je i transparent koji se jučer pojavio u Zagrebu.

Srpsko narodno vijeće objavilo je, naime, jutros na Twitteru fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vide navijači kako drže natpis “Je**t ćemo srpske žene i djecu”.

Premijer Andrej Plenković je, odgovarajući na pitanje reporterke N1 Ive Puljić Šego kazao da fotografiju nije vidio, ali je jasno osudio takav čin.

“Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu”, rekao je Plenković.

“Ovo je jezivo i uznemiravajuće za sve, a ne samo Srbe”

Za N1 ovu je poruku ranije danas komentirao predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević.

“Ovo je jezivo i uznemiravajuće za sve, a ne samo Srbe. Žalosno je vidjeti da su mladi u Zagrebu zadojeni tolikom mržnjom da pišu takve ogavne poruke uz povike „Ubi, ubi Srbina“.

Nedavno je Srpsko narodno vijeće objavilo Bilten o historijskom revizionizmu, govoru mržnje i nasilju prema Srbima u 2019. godine pun sadržaja kao transparenti kojima su ovi mladi navijači mahali.

Nebrojeno puno puta smo upozoravali na poruke poruke mržnje, o povicima na utakmicama, o grafitima koji postaju sve ogavniji.

To je, nažalost, postalo toliko uobičajeno da to nije samo komunalni problem, problem policije i pravosudni problem, to postaje strukturnim problemom društva.

Sve je to rezultat relativizacije i normalizacije ustašluka i pokliča mržnje koji iz ovakvih poruka prelazi u fizičko nasilje”, rekao je za N1 Milošević.

Facebook Komentari