Olmo: Nogomet bez gledatelja je posve drugačiji

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama Dani Olmo dobiva sve više prilika u dresu RB Leipziga i zna ih dobro iskoristiti. S povećanjem minutaže, stigle su i bolje igre u Bundesligi.

– U Bundesligi mi je odlično. Sretan sam što se sve vratilo i što igramo prve utakmice nakon stanke. Ostalo je još nekoliko utakmica, trudimo se ući u Ligu prvaka, nisu još sva mjesta popunjena i borba će trajati do kraja, rekao je mladi Španjolac u razgovoru za španjolski AS.

– Bio sam dobro pripremljen fizički kad sam došao. Predsezona u Hrvatskoj je dosta jaka, tako da se nisam morao puno dodatno pripremati ovdje. Intenzitet je ovdje malo jači i bilo je čudno što nisam nikoga poznavao kad sam došao, ali osjećaj je bio dobar.

Iako se dobro snašao na terenu, i dalje mu je čudno igrati bez publike na tribinama.

– Čudno je, posebno nakon gola. Stvarno sam htio proslaviti sa svima, a na kraju je to bilo dosta hladno. Ali najbitnija je sigurnost i zdravlje. Ako ne možemo, ne možemo. Šteta je jer je nogomet bez gledatelja posve drugačiji, ali tako je kako je. Nastavit ćemo se boriti i za naše navijače. Siguran sam da nas sada gledaju od doma, dodaje Olmo.

Dobio je i pitanje o tome koji su još klubovi bili zainteresirani za njegove usluge u prijelaznog roku kad je odlazio iz Dinama.

– Bio je jedan klub zainteresiran, ali ne mogu vam reći ništa više. Na kraju sam se odlučio za Leipzig. Razmislio sam i smatram da je to najbolja opcija za mene i najbolji korak koji sam mogao napraviti u svojoj karijeri. Pozivi Markusa Kröschea i Juliana Nagelsmanna su me uvjerili u to. Rekli su da imaju projekt za budućnost i uvjerio me način na koji rade s mladim igračima. Mislim da Leipzig ima najmlađu ekipu u Bundesligi i to me motiviralo da dođem ovdje i napredujem još u svojoj karijeri, zaključio je Olmo, prenosi HRT.

Facebook Komentari