Odvjetnik: Barbieri nije pucao u nevini čempres, čistio je pištolj

– Dobro sam, kako ću biti? Nemam se od čega oporavljati – kroz smijeh nam govori dobro raspoloženi Veljko Barbieri (70), dva dana nakon privođenja zbog alkoholizirane pucnjave u vlastitom dvorištu.

– Što ću se oporavljati od pritvora? Evo odmah idem na liječenje koliko mi je teško palo – šali se gastronomski stručnjak i književnik.

Barbieri je, naime, priveden nakon što je u ponedjeljak u vidno alkoholiziranom stanju ispalio više hitaca pred svojom kućom u Makarskoj. Navodno je pucao u deblo čempresa, o čemu su posvjedočili i Makarani koji su se zatekli u blizini.

Veljko negira ove navode. Odnosno, priznaje da je pucao, ali ne u stablo, neslužbeno se doznaje.

– Ne smijem vam ništa govoriti jer traje istraga, ali obratite se mom odvjetniku – poručio je Barbieri.

Njegov odvjetnik također nije mogao otkrivati detalje istrage, ali je kazao kako Veljko nije pucao u čempres.

– To nema veze, ma kakvo stablo? Tko bi pucao u nešto što njeguje čitav svoj život da mu pravi uljudan civilizacijski okoliš? Jasno je kao sunce, čistio je pištolj. Zamislite da jedan gospodin, bojovnik, etablirani književnik koji je prošao sve moguće havarije ovog života; da bi takva osoba sebi priuštila takav komoditet da radi ekscese. On je čovjek koji može biti uzor ovoj zajednici – kaže Predrag Trutin, Barbierijev odvjetnik, pišu 24sata.

Trutin očito ima vrlo visoko mišljenje o svom klijentu.

– Vrlo je jednostavno. Nikakva inkriminacija kaznenih djela ne postoji. Jednostavno je on osoba koja je zanimljiva javnosti pa iz tog razloga postoji opravdani interes za objavom informacija. Jedan uljuđeni gospodin, altruist, kulturan i omiljen kao što je on, ne zaslužuje da se o njemu pišu ikakve pogrešne informacije. Gospodin Veljko Barbieri je dostojanstvena i prekrasna osoba koja ne zaslužuje javni linč. Ja osobno volim tog čovjeka, a nisam gej, i volio bih da prže i pucaju po meni, a ne njemu. To je čovjek koji je pun sadržaja, on je sjeme kulture i pun je ljubavi prema svakom živom biću. Čovjek koji i mrtvu prirodu svojim odnosom prema njoj može oživjeti. To nije odvjetnički, nego iskonsko ljudski, iz koštane srži sam to rekao – poručio je odvjetnik Veljka Barbierija.

Inače, jučer su 24sata prvi objavili svjedočenje Barbierijeve partnerice. Lidija Hardman je opisala što se događalo spornog popodneva u Veljkovom dvorištu.

– Imali smo feštu otvaranja intermedijalnog centra kod Hloverke u 19 sati. Veljko je prvi put izašao nakon korone. Na tri romana je radio! I sad, popio je čašicu previše. Iz svog tetejca ispalio je dva metka, u svom dvorištu. Netko ga je prijavio i došla je policija. Ja sam bila u kupaonici, taman sam se šminkala. To se dogodilo u 18:27 – precizna je bila Ljubica.

Kazala je kako nije bio toliko pijan dok je pucao.

– Ma to su promili koji nisu strašni. Popio je dvije čaše plavca od našeg prijatelja. Nije vozio, ja sam trebala biti za volanom. I zašto ne bi popio ako neće voziti? – ispričala je Veljkova partnerica.

Dobro, a što je s oružjem? Nije baš uobičajeno da netko puca po dvorištu.

– Ima tetejca i ima trajnu dozvolu za njega. Išao ga je isprobati u svom đardinu, na svom drvetu. Jest, imao je i kalašnjikov, znate da je bio u ratu. Imao je i nekakvo bezazleno oružje što je držao u kući. I sad, ja sam se šminkala i kaže on: ‘Idem ja njega ispucat, nema streljane. Kažem mu ja: ‘Nemoj’, ali eto, otišao je – objasnila je Ljubica i dodala da Veljko inače nema običaj pucati po dvorištu.

Slobodna Dalmacija je objavila kako je Barbieri imao 1,76 promila prilikom uhićenja te da je policiji dobrovoljno predao automatsku pušku AK 47, jednu malokalibarsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

Facebook Komentari