Thompson nastupio u crkvi kod don Miljenka Babaića: Vjernici su na nogama pratili spektakl

Marko Perković Thompson nastupio je danas na misi u Stonu. Čim su ga vjernici ugledali, uslijedilo je opće oduševljenje. Poznati pjevač došao je na poziv župnika i svog prijatelja Miljenka Babaića.

O događaju je izvijestio portal Dubrovnik.net koji donosi i snimku Thompsonova nastupa. Oduševljeni vjernici javljaju da je na kraju misnog slavlja Thompson dohvatio gitaru i s njima zapjevao “Lijepa li si”. Snimali su ga mobitelima za uspomenu, a malo kasnije društvene mreže preplavljene su fotografijama s omiljenim pjevačem.

Najglasnije se pjevalo na stihovima “Zagrlimo se pred svima, neka vide da nas ima”. Crkva je bila ispunjena do zadnjeg mjesta, a neki su čak morali stajati između klupa.

Don Miljenka pokušali smo kontaktirati da nam ispriča kako je došlo do ovog nastupa, ali ne javlja se ni na župni telefon ni na mobitel.

Inače voli govoriti za medije. Neke od pamtljivih izjava iz 2017. bile su “normalno je da ljudi ne mrze nijednog drugog čovjeka, nego žele dobro svakome, pa i ateistu” i “dok mi Bog da zdravlja idem na Bleiburg”.

Na ljevičare se tada osvrtao riječima “za vrijeme zločinca Tita oni su odgajani da mrze”, a za antifašiste je rekao “kaos je njihova metoda”. Don Miljenko se i žustro zalagao da se Thompsonu dopusti da pjeva gdje hoće.

A pričao je i o kulturi, i napadao nagrađivanog redatelja Olivera Frljića koji je u Europi dobio mnoštvo nagrada.

– Da se to izvodi, za mene je to sramota svih stranka u Hrvatskoj, što nisu ustali i rekli ovdje je pogažena ljudskost i dostojanstvo, a kamo li ga mi to plaćamo… Ja sam čuo neke priče, o Frljiću… taj gospodin stresno prepričava svoja dječačka poniženja i doživljaje, čuo sam da bira i glumce takve, on je toliko iskorišten u svojoj obitelji seksualno da on ni nuždu ne može vršiti bez tehničkih pomagala i kroz to se osvećuje. Čuo sam da bira glumce koji su isto sve to prošli. To je tragedija – iznosio je don Miljenko.

Njegovo ime zadnji put je uskrsnulo u medijima kad je podržao kolegu svećenika koji je odbio pričestiti dijete s Downovim sindromom. A predavao je i vjeronauk u Osnovnoj školi Župa Dubrovačka, pišu 24sata.

Facebook Komentari