Schumi će imati novu operaciju: Ne znamo hoće li pomoći

Novosti oko zdravstvenog stanja Michaela Schumachera strogo su čuvana tajna. Rijetko kada u javnost izlaze detalji vezani uz njegov oporavak nakon teške nesreće koju je doživio u prosincu 2013. godine na skijanju kada je pao i udario glavom od kamen.

Ista situacija je i danas. O njemu se ne zna gotovo ništa, ali njegov bivši timski kolega Felipe Massa otkrio je za Fox Sports da on zna sve.

Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 je na liječenju u Parizu već neko vrijeme, a o njemu se brine liječnik Phillipe Menasché. Schumacher je prvo bio podvrgnut terapiji matičnim stanicama, a talijanski Contro Copertina piše kako će isti liječnik izvršiti novu operaciju nad legendarnim Nijemcem.

– Cilj je regeneracija Michaelovog živčanog sustava – rekao je Menasché, a talijanski neurokirurg Nicola Acciari kaže da Schumi pati od atrofije mišića i osteoporoze. Do toga je došlo zbog nedostatka fizičke aktivnosti.

– U proteklih 20 godina znanost je postigla golem napredak na polju liječenja matičnim stanicama. Ali to ne mijenja činjenicu da još uvijek malo znamo o ljudskom mozgu. Nismo u mogućnosti reći kakve će rezultate donijeti ova operacija.

Bivši šef Ferrarija Jean Todt jedan je od rijetkih koji ima pristup Schumacheru, pišu 24sata.

– Uvijek sam oprezan sa bilo kakvim izjavama, ali to je istina. Gledao sam jednu utrku zajedno s Michaelom u njegovoj kući u Švicarskoj – potvrdio je Todt.

Felipe Massa nedavno je otkrio kako zna u kakvom je stanju Schumacher, ali…

– Znam u kakvom je stanju, imam sve informacije. S njim sam uvijek bio blizak. Moramo znati da ova situacija nije nimalo laka. Moramo poštovati obitelj, ne žele iznositi stvari u javnost i tko sam ja da to napravim. Sanjam ga svaki dan i molim se za njega da mu bude bolje i da se ponovno vrati na stazu kako bi bio podrška sinu. Molim se da se to dogodi jednog dana – kazao je Massa.

Facebook Komentari