Ministar Ćorić bez detalja o otkupu Ine od Mađara: Predstavljena nam je analiza poslovanja, do kraja mjeseca razgovarat ćemo s MOL-om

Premijer Andrej Plenković danas je predsjedao sastankom Savjeta za INA-u u Banskim dvorima. Nakon sastanka ipak nismo doznali koliko konzultanti procjenjuju dionice Ine.

Konzultantska tvrtka Lazard trebala je na sastanku predstaviti svoje viđenje vezano za mogući otkup udjela MOL-a u Ini, odnosno očekivalo se da će konzultanti danas objaviti koliko vrijedi Ina, no tu informaciju ipak nismo doznali.

Izjavu nakon sastanka dao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekavši kako Vlada i dalje namjerava otkupiti dionice.

Kazao je kako su danas primili prvo preliminarno izvješće. “U idućih mjesec dana dobit ćemo finalno izvješće. To je sve što mogu reći. Zadovoljni smo.

U izvješću nam je predstavljena analiza poslovanja kompanije. Dobili smo informaciju o tome kako konzultanti vide cijeli posao. Ovo je samo jedan od koraka prema otkupu dionica”, kazao je.

Smatra da je realno da Vlada otkupi dionice i da Vlada treba ići u taj posao. Do kraja šestog mjeseca očekuje razgovor s mađarskim MOL-om.

Detalje o modelima otkupa dionica Ine nije otkrio, kao ni od kuda novac za taj posao.

Podsjetimo, Plenković je sinoć u Dnevniku Nove TV poručio kako Mađari ne diktiraju cijenu te naglasio da je riječ o složenom postupku.

“Idemo dalje s procesom kupovine INA-e. Sutra ćemo znati je li isplativo, sutra je sastanak. Posao evaluacije jedne takve kompanije veoma je kompleksan”, dodao je, prenosi dnevnik.hr.

Share This Article