Džemalu Palošu potvrdili kaznu od četiri godine zatvora za usmrćenje mladića u Zagrebu

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici koji je Džemala Paloša proglasio krivim za usmrćenje i nedozvoljeno držanje oružja te mu izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od četiri godine.

Time je presuda postala pravomoćna. Palošu će u kaznu uračunati vrijeme koje je proveo u pritvoru od 19. travnja do 26. srpnja 2017. godine.

Podsjetimo, sutkinja Nataša Brleković u studenom 2018. Palošu je izrekla tri i pol godine zatvora jer je 16. travnja 2017. na autobusnom stajalištu u zagrebačkoj Oreškovićevoj ulici usmrtio Antu Škembera (29). Još 10 mjeseci zatvora dobio je zbog neovlaštenog posjedovanja oružja.

Iako ga je Škember vrijeđao i napadao, sud je smatrao da je Paloš prekoračio nužnu samoobranu. Sudjelovanje u Domovinskom ratu, činjenica da je nekažnjavan, da se pokajao za ono što je učinio i izrazio iskreno žaljenje obitelji, priznali su mu kao olakotnu okolnost.

Kobnog dana Škember je ušao u ZET-ov autobus 268 na liniji između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Velike Gorice, a da nije platio kartu. Kako ga vozač autobusa nije želio pustiti, nastala je prepirka između njih u koju se potom umiješao Paloš. Na vratima autobusa prvo su se svađali, a potom je sve preraslo u fizički sukob.

Škember je prvi udario Paloša šakom u glavu, a onda je uslijedilo još udaraca te je Paloš pao. U jednom trenutku, kako bi odbio napad, Paloš je izvadio nož skakavac kojeg je imao kod sebe i ubo Škembera njime u trbuh. Škember je oteturao i pao na stanici gdje su ga kasnije našli kako leži bez svijesti. Preminuo je iste večeri u zagrebačkom KBC-u, pišu 24sata.

Share This Article