Cijelo selo tuguje za poginulim nogometašem: Ne mogu vam opisati kako je to tužno bilo, jauci i plač čuli su se cijelo vrijeme očevida…

Ilustracija

Prošle subote u Ivanovcu je poginuo Stanko Bunoza-Stanley (33), vlasnik turističke i prijevozničke agencije te dopredsjednik i aktivni nogometaš NK Slavonija.

Nesreća se dogodila u Dugoj ulici, ispred kućnog broja 176, kada je na Bunozu, koji se nalazio na mopedu Tomos, automobilom Alfa Romeo naletio 22-godišnji mladić iz Antunovca. Od siline udarca, Bunoza je s mopedom odbačen nekoliko desetaka metara, a u kanalu je završio i automobil u kojem se, uz vozača, nalazila i 20-godišnja djevojka, piše Glas Slavonije.

Bunoza je od težine zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, dok su mladi vozač, koji je imao alkohola u krvi, i njegova suvozačica, prevezeni u KBC Osijek. Mladić je nakon liječnike intervencije uhićen i priveden pritvorskom nadzorniku. Protiv njega nadležnom je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prouzročenja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Dan nakon nesreće brojni stanovnici Ivanovca, ali i Stankovi prijatelji iz drugih mjesta, došli su u Ivanovac na mjesto tragedije i zapalili svijeće.

– Ne mogu vam opisati kako je to tužno bilo. Poginuo je 30-ak metara od svoje kuće, a kada su ljudi počeli izlaziti, došla je i njegova supruga. Stanku nije mogla pomoći ni hitna, jer je poginuo na mjestu nesreće. Jauci i plač trajali su do okončanja policijskog očevida… – rekao je za Glas Slavonije jedan Ivanovčanin, koji je s prijateljem zapalio svijeću.

Upozorio je na problem Duge ulice, jer se tu svakodnevno vozi prebrzo.

– Stanko je išao Dugom ulicom prema cesti koja spaja Antunovac i Ernestinovo, a u istom smjeru išao je i dečko s Alfom. Udario je Stanka odozada i odbacio ga nekoliko desetak metara. Čuo sam još za očevida da je bio pijan, a brzina auta je bila veća od 100 kilometara na sat – rekao je pokazujući mjesto udara, gdje su tragovi kočenja bili kratki.

– Vrijeme je da se nešto napravi na ovoj ravnoj dionici, ležeći policajci, ili nešto drugo, jer je bilo pitanje kada će doći do tragedije. Na žalost, Stanleyjeva pogibija to je i potvrdila – zaključio je.

Share This Article