6.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Rimac hoće van iz Remetinca: Neću utjecati na svjedoke

Rimac hoće van iz Remetinca: Neću utjecati na svjedoke

Ukupno je u ovom slučaju predloženo ispitivanje 49 svjedoka. Među njima su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, Tena Mišetić, jedna od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića itd…

Branitelj Josipe Rimac, odvjetnik Vinko Gulišija uložio je žalbu na rješenje kojim je bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave određen istražni zatvor. Sudac istrage prošli je tjedan zaključio kako Josipa Rimac mora ostati u Remetincu da ne bi utjecala na svjedoke. Međutim, sama Rimac i njezin odvjetnik uvjeravaju u žalbi da istražni zatvor nije potreban, javlja Telegram.

Ukazuju da se optužbe što joj ih USKOK stavlja na teret ionako mahom temelje na mjerama tajnog nadzora, te dokumentaciji kojom istražitelji bivšu državnu tajnicu povezuju s korupcijom vezanom za vjetropark Krš-Pađene, dodjele krških pašnjaka, te potpore Ministarstva gospodarstva.

U tom slučaju, tvrdi Josipa Rimac, nema bojazni da bi mogla boravkom na slobodi na bilo koji način utjecati na iskaze svjedoka.

Ukupno je u ovom slučaju predloženo ispitivanje 49 svjedoka. Među njima su, kako smo već pisali, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njezini najbliži suradnici, zatim Tena Mišetić, zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade i jedna od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića, te čelni ljudi tvrtke C.E.M.P. čiji su vlasnici Milenko Bašić i Dragan Stipić, pod sumnjom da su dali mito Josipi Rimac da urgira za njih za njihov projekt, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike