Osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić je u životnoj opasnosti

Ratko Mladić (77), osuđeni srpski ratni zločinac koji služi doživotnu zatvorsku kaznu u Haagu, nalazi se u teškom stanju, piše Kurir.

Prije dva mjeseca imao je operacija debelog crijeva nakon čega se njegovo stanje pogoršalo te i dalje, tvrdi njegova obitelj, ima unutarnje krvarenje.

Njegov sin Darko Mladić rekao je za srpske medije da su mu se nakon operacije debelog crijeva pojavile komplikacije, ali u Haagu cijeli slučaj nisu shvatili dovoljno ozbiljno, tvrdi on.

– Moj otac je jako loše. Naši liječnici smatraju da ima unutarnje krvarenje i da ga tamo ne liječe na pravi način. Loša mu je krvna slika, hemoglobin je u crvenoj zoni, prema nekim parametrima, kako su nam objasnili, svega 4,4 što je alarmantno. Nismo dobili nikakve dokumente o njegovom zdravstvenom stanju, niti poduzimaju adekvatne mjere za njegovo liječenje. General je slab, iscrpljen i mi se bojimo najgoreg ishoda, on je kritično – naveo je Mladić.

Još u veljači je na navodnom Twitter profilu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković isplivala informacija kako je Mladić preminuo u zatvoru, ali riječ je bio o lažnom profilu.

Podsjetimo, Mladić je 2017. godine optužen za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti na području BiH te za još niz točaka koje uključuju ratne zločine na području Republike Hrvatske, pišu 24sata.

Facebook Komentari