Kobni prelasci rijeke: Dva mrtva muškarca nađena u Mrežnici su migranti, traga se za trećim

Foto: Radio Mrežnica

Dva mrtva nepoznata muškarca pronađena u rijeci Mrežnici sigurno su migranti, jedan od njih je Egipćanin, drugoga nije još moguće identificirati, a očekuje se pronalazak još jednog, točnije, traga se i za trećom osobom.

Informacije doznaje Radio Mrežnica, a karlovačka policija pronašla ih je jučer.

Mrtva tijela migranata prebačena su u Zagreb na obdukciju, a nalaze se u dosta raspadnutom i neprepoznatljivom stanju. Stanje truleži tijela upućuje da su duže u vodi, dakle nije riječ o nedavno nestalim migrantima već nekima koji su u rijeci skončali sigurno prije više mjeseci, još i prije korone. Jedan je Egipćanin koji je od doma udaljen više od 7 tisuća kilometara, a bio je član manje migrantske skupine čiji je dio skončao pri prelasku slapa na rijeci. Drugo mrtvo tijelo bit će identificirano u Zagrebu, a doznaje Radio Mrežnica da policija traga za još jednim tijelom, odnosno prema podacima koje imaju još jedna osoba je nestala na tom području. Je li riječ o članovima iste skupine ili migrantima koji su skončali u različitim periodima, nije jasno. No, s obzirom na kišu koja je pala i zamućenu rijeku Mrežnicu potraga će ići sporije, a k tome riječni brzaci predstavljaju opasnost i za naše tragače.

Brojni migranti skončali su u našim rijekama

Nisu ovo prvi migranti čiji su životi završili utapanjem u nekoj od naše četiri rijeke, a vjerojatno neće biti ni posljednji. Prije nekoliko dana na Radio Mrežnici objavili su vijest o Marokancu Yasseru Bendahou Idrissiju koji je u svibnju nestao upravo u Mrežnici, negdje između Dubrava i Perjasice.

Njegova obitelj ga traži i navodi da se na put prema Europi zapravo zaputio iz “hira”, iako mu je obitelj situirana i vrlo dobro živi u Fasu. Po Balkanu i Bosni putovao je u manjoj grupi migranata da bi mu se u svibnju izgubio svaki trag. Obitelji su njegovi “prijatelji” najprije rekli da je nestao 31. svibnja, no kasnije se ispostavilo da je nestao 7 dana ranije. Da migranti “muljaju” nije nikakva tajna jer dobar dio njih ima kriminalnu prošlost, a iz nekoliko izvora ispostavilo se da je uz Yassera tog 24. svibnja oko ponoći u Mrežnici nestao još jedan, kako navode “crni” migrant, prenosi Radio Mrežnica.

Facebook Komentari