Čeka nas najjeftinije ljeto dosad: Nema poskupljenja cestarine i trajekata, Krčki most besplatan

Ovogodišnji blagdan Tijelova mnogi će iskoristiti za produljeni vikend i odlazak na more. Tako bi vikend pred nama mogao donijeti barem malo živosti na jadranskoj obali, na kojoj se inače ovih dana u godini turistička sezona već pomalo zahuktava. Ove godine zbog pandemije koronavirusa bit će borba za svakog gosta, i domaćeg i stranog, a za kakvu-takvu turističku sezonu bit će ključno i otvaranje granica unutar EU, koje bi se trebale potpuno otvoriti do kraja ovog mjeseca.

No, između nekih zemalja kretanje je već sad moguće bez ograničenja, primjerice između Hrvatske i Slovenije. A to će za četiri dana biti moguće i između Hrvatske i Austrije, koja je jedno od naših ključnih turističkih tržišta. Kako je to jučer priopćio premijer Andrej Plenković, on je u telefonskom razgovoru s austrijskim kolegom Sebastianom Kurzom dogovorio da Austrija donese odluku o ukidanju restrikcija za kretanje ljudi između Hrvatske i Austrije od sredine lipnja.

A od 15. lipnja dolazak na odmor u Hrvatsku bit će, što se tiče nekih važnih stavki kad je riječ o troškovima putovanja, znatno jeftiniji nego prijašnjih godina, što bi trebalo privući i domaće i strane turiste. Tako će oni koji budu išli na odmor na Krk most koji spaja taj otok s kopnom od 15. lipnja prelaziti bez zaustavljanja.

Naime, za četiri dana stupa na snagu odluka o ukidanju naplate prijelaza preko Krčkog mosta, koji je dosad bio jedini objekt pod naplatom na hrvatskoj cestovnoj infrastrukturi. Vlada je u svibnju donijela odluku o pripajanju tvrtke Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC). A time se ukida i koncesija koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine. Pri tome je odlučeno da se zbog turističke sezone i koronakrize ta mostarina ukine 15. lipnja, a ne da se s time čeka još četiri-pet mjeseci, koliko će trajati proces spajanja ARZ-a HAC-u.

Cijena prolaza preko Krčkog mosta za osobna vozila izvan sezone iznosi 35 kuna, a sa sezonskim poskupljenjem cestarine od 10 posto ta bi cijena narasla na 39 kuna. Tri godine nakon uvođenja ljetne, skuplje tarife cestarine na autocestama HAC-a i ARZ-a, u početku samo za motocikle i osobna vozila, a zatim i za II. kategoriju (kampere), ove godine u tri ljetna mjeseca tim će se autocestama voziti po izvansezonskim cijenama cestarine.

Ljetne cijene cestarine, skuplje 10 posto u odnosu na ostatak godine, uvedene su 2017. u sklopu restrukturiranja cestarskog sektora kako bi se povećali prihodi prezaduženog HAC-a i ARZ-a. No ove godine zbog koronakrize i pada turističkog prometa donesena je odluka da se ne ide s ljetnim cijenama cestarine kako bi se ponajprije domaćim turistima smanjili troškovi odlaska na more, a to će sigurno imati pozitivan utjecaj i na dolazak stranih turista. Ljetne cijene cestarine inače su trebale stupiti na snagu 15. lipnja i važile bi do 14. rujna. Ove će godine tako u tom razdoblju vožnja automobilom primjerice od Zagreba do Splita i dalje koštati 181 umjesto 200 kuna po ljetnoj tarifi.

Za II. skupinu vozila to znači da će na toj relaciji platiti cestarinu 284 kune umjesto ljetnih 312 kuna. U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture čak su razmišljali i o dodatnom sniženju cijene cestarine ovo ljeto, od 10 do 20 posto, no od toga su na kraju odustali. A na inicijativu predstavnika Otočnog sabora ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odlučio je da se ovo ljeto odgodi i povećanje cijena na svim trajektnim linijama u putničkom pomorskom prijevozu.

To poskupljenje od 20-ak posto inače stupa na snagu krajem svibnja ili početkom lipnja. Kako su objasnili su Ministarstvu, ta je odluka donesena u skladu s trenutačnom situacijom vezanom za epidemiju koronavirusa, koja je utjecala na cjelokupnu gospodarsku situaciju u Republici Hrvatskoj. Intencija odluke jest omogućiti dolaske na otoke po sadašnjem izvansezonskom cjeniku, a cilj je poticanje gospodarske djelatnosti i turizma na jadranskom priobalju i otocima, piše Večernji list.

Facebook Komentari