VIDEO Bernardić: Orban je Plenkovićev prijatelj. Takva izdajnička politika se nije vodila od Hedervaryja

Foto: SDP

Restart koalicija predstavila je svoj program za pravosuđe. Među ostalim, predsjednik SDP-a Davor Bernardić tom je prilkom komentirao i svojatanje hrvatskog teritorija od strane Mađarske.

“Orban je Plenkovićev prijatelj, on svojata hrvatski teritorij, a zauzvrat mu Plenković isporučuje naftu. Takva izdajnička politiku nije se vodila od vremena mađarona i Khuena Hedervaryja”, izjavio je Bernardić, prenosi RTL.

Komentirao je i napad na SDP-ovog zastupnika Domagoja Hajdukovića.

“Nisam se čuo s njim, žao mi je što se dogodilo Domagoju. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a dalje je sve na policiji”, kazao je.

Komentirao je i kako je ključni zadatak države i DIP-a što se tiče izbora da svaki građanin može izaći na biračko mjesto.

“To je bio jedan od razloga zašto smo tražili stožer da građanima omogući da izađu na izbore, prvenstveno onima u domovima za starije, i jedan od razloga da se nastoje ispuniti svi uvjeti, bez obzira u kojem je dijelu svijeta građani žive da izađu na izbore”, rekao je predsjednik SDP-a.

Komentirao i Crodemoskop

Ponovio je da će Restart koalicija, ako pobijedi na izborima, na prvoj sjednici Sabora donijeti Zakon o obnovi Zagreba. Na prijedlogu već rade, rekao je Bernardić.

“Cilj nam je da se građani vrate u svoje domove, da se građevinarstvo pokrene i da se zaustavi meštarenje nekretninama”, poručio je.

Komentirao je i RTL-ov Crodemoskop koji Restart koaliciji daje prvu poziciju.

“Nakon 5.7. pobijedit ćemo na izborima i onda ćemo sastaviti stabilnu Vladu. Jedina prava anketa su izbori. Nije zahvalno komentirati ankete. Mi smo u jednoj anketi imali da je HDZ trebao dobiti 6, a mi 2 eurozastupnika, po jednoj smo imali da je Kolinda predsjednica države”, kazao je.

Facebook Komentari