Holy: Rat do krvi vodit će se na desnici, kampanja za dobivanje desnog spektra bit će jako prljava

Izvor: N1

Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša i nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije, u N1 Studiju uživo osvrnula se na aferu Vjetroelektrane. Rekla je kako se projekt razvijao dugo vremena i zahvaćao nekoliko Vlada, pa i onu SDP-ovu.

“Iz Vlade u Vladu se vidjelo da političke strukture pogoduju investitoru… U vrijeme mandata Ivana Vrdoljaka 2013. vidjelo se da se u zadnji tren dao status povlaštenog proizvođača električne energije”, kazala je Holy i dodala da je to omogućavalo višu povlaštenu cijenu proizvodnje električne energije.

“2015. donosio se Zakon o tržištu električne energije kojim se također pogodovalo tom investitoru – nije trebao odraditi projekte koji su drugi trebali… Zakon je donesen isti dan kada je Sabor raspušten”, govori. Napomenula je i kako je Vlada 2017. donijela uredbu kojom taj isti investitoru ne treba isplaćivati 1,5 posto prihoda od el. energije u državni proračun. Što se tiče same afere i uhićenja Josipe Rimac, holy smatra kako se radi o klasičnom unutarstranačkom obračunu – između desne frakcije stranke i Plenkovića.

“Afera je preduboko otišla, malo su se zaigrali”, dodala je.

Upitana hoće li Davor Bernardić biti dobar premijer, kaže da mu se treba dati prilika. “Ne možete govoriti unaprijed. Mislila sam da će Andrej Plenković biti daleko bolji kao premijer.” Uvjerena je i da je Bernardić, a i sam SDP naučio nešto na greškama pa rekla kako je Bernardić na EU izborima pokazao volju za suradnjom s ljudima koji nisu bili na njegovoj strani u stranci.

Ponovila je da ju pozicija gradonačelnice Zagreba ne zanima, a što se Gordana Marasa tiče, SDP mora sam prosuditi je li on dobar kandidat. “Nisam članica stranke i ne mislim se petljati u tu priču.”

Prokomentirala je i aktualnu kampanju za parlamentarne izbore.

“Rat do krvi vodit će se na desnici, kampanja za dobivanje desnog spektra bit će jako prljava. Škoro se besmisleno zaletio s time da nije bio primljen u pionire, i to će HDZ koristiti”, rekla je, dodavši kako će se na desnici bitka voditi između HDZ-a i Škore, a nešto manje između HDZ-a i Mosta.

Nije samo Škoro bio podoban “lijevoj” opciji: Peternel se prisjetio svoga članstva u SDP-u

Facebook Komentari