Stvarno je moćna: Amanda Nunes prebila još jednu suparnicu i obranila naslov

Velik povratak na scenu odradio je Cody Garbrandt, koji je nakon trećeg poraza u nizu uzeo pauzu od 15 mjeseci

U Las Vegasu je uspješno održana UFC 250 priredba predvođena borbom Amande Nunes i Felicije Spencer.

Najbolja borkinja u MMA povijesti nastavila je potvrđivati taj status, a nakon UF 250 priredbe u svom rezimeu ima i prvu uspješnu obranu titule prvakinje UFC-ove perolake kategorije, prenosi portal Fightsite. Amanda Nunes protiv sebe je imala hrabru, srčanu i bespoštednu, ali isto tako kvalitetom izrazito inferiornu Feliciju Spencer.

Bila je to zapravo rutinska pobjeda za prvakinju, gdje je već tijekom prve runde bilo jasno da Spencer do pobjede može samo uz dodir sreće. Prvakinja je borbu cijelo vrijeme imala pod kontrolom. Prema službenoj statistici, Nunes je pogodila 124 značajna udarca, čak 80 više od izazivačice, a i šest puta je uspješno rušenjem odvela borbu na pod. Do prekida ovog puta nije došla, no kroz dominaciju je ostavila možda i još bolji dojam te se samo postavlja pitanja koja je djevojka iduća.

Velik povratak na scenu odradio je Cody Garbrandt, koji je nakon trećeg poraza u nizu uzeo pauzu od 15 mjeseci. Vratio se bivši prvak gladan uspjeha, no do njega nije došao lako.

Borba protiv Raphaela Assuncaoa od početka je donijela visok ritam, no isto tako i odnos snaga gdje niti jedan borac nije htio previše žestoko krenuti. Sve to samo je znak da je Garbrandt izvukao pouke te da će izbjeći srljanja kao u prethodnim borbama, radi kojih je završavao na leđima. Ovog puta podsjetio je na sve svoje kvalitete, posebno načinom kojim je završio do tada izjednačenu borbu.

U doslovno posljednjoj sekundi druge runde, osjetio je prostor za udarac. Kratko se spustio u koljenima, kao da čeka kraj runde, da bi se onda ustao i provukao nevjerojatno precizan i ubojit kroše. Završila je šaka točno na bradi, a Brazilac na podu. Iako je došao znak za kraj runde, nije Assuncao bio u stanju odgovoriti na treću i borba je bila gotova, piše Večernji list.

Facebook Komentari