Stiže novo pogoršanje vremena: Cijeli tjedan u većini zemlje pljuskovi i grmljavina

Uz dosta vlage te razmjerno visoku temperaturu postojat će dojam i sparnog vremena

Vrijeme će u Hrvatskoj od sutra ponovno biti promjenjivo. Cijeli će tjedan u većini zemlje prevladavati oblačno vrijeme s povremenom kišom te pljuskovima, no moguća su i dulja sunčana razdoblja.

U ponedjeljak ujutro će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom suho, a poslijepodne i navečer očekuju se pljuskovi i kiša. Uz pljuskove je moguć i vrlo jak vjetar, čak i olujan. Najniža temperatura zraka bit će od 14 do 17 °C, a najviša između 24 i 27 °C, prognozira za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a. U središnjoj će Hrvatskoj biti oblačno uz povremenu kišu i grmljavinu.

Mjestimice će biti i obilnijih pljuskova, a moguća je i tuča te prolazno olujan vjetar. Promjenljivo će biti i na zapadu, i pritom u gorskim predjelima ponegdje i pretežno oblačno s povremenom kišom. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i veća količina kiše, a poteškoće bi na sjevernom Jadranu moglo stvarati i prijepodne vrlo jako jugo. Vjetrovito će biti i u Dalmaciji pa će more ujutro i prijepodne na otvorenom biti ponegdje i valovito, no prema večeri će biti mirnije, uz slabije jugo.

Uz promjenjivu naoblaku mjestimice kiša, ponegdje u obliku pljuskova s grmljavinom, no bit će i povremenih duljih sunčanih razdoblja, uz koja će temperatura zraka porasti i na vrijednosti od 22 do 25 °C. I na jugu Hrvatske bit će jednako toplo, uz izmjenu oblaka, kiše i sunca, a jako, mjestimice i vrlo jako jugo prema večeri će slabjeti te uz obalu okrenuti i na istočnjak i buru.

U utorak će jugo na Jadranu oslabjeti, no u umjerenom će se obliku vratiti u četvrtak. Svih će se dana izmjenjivati sunčana i oblačnija razdoblja, tijekom kojih će povremeno biti kiše, pa i u obliku pljuskova. U unutrašnjosti će svakodnevno biti mjestimične kiše i grmljavine, lokalno i izraženijih pljuskova, a uz dosta vlage te razmjerno visoku temperaturu postojat će dojam i sparnog vremena, donosi Večernji list.

Vjerojatnost za suha vremena veća je u sjevernim krajevima nakon srijede. Značajnijeg vjetra bit će uz pljuskove, a inače će tek povremeno puhati slab do umjeren jugozapadnjak.”, prognozirala je dr. sc. Tanja Renko.

Facebook Komentari