Policija zaprimila 400 dojava nakon što je identificiran novi sumnjivac za nestanak Maddie

Britanska policija New Scotland Yard poriče sva ruska izvješća o tome te nisu naveli razloge pretrage

Roditelji male Maddie, Kate i Gerry McCann iz Leicestershirea pozdravili su novo otvaranje slučaja poručivši da se ‘nikad neće odreći nade da će pronaći svoju kćer živu’

Britanska policija zaprimila je skoro 400 novih dojava o nestanku Madeleine McCann otkako je u srijedu identificiran novi sumnjivac.

Njemačka policija priopćila je kako vjeruje da je Madeleine mrtva, ali britanska policija nastavlja tretirati njen nestanak iz portugalskog odmarališta 2007. kao istragu o nestalim osobama, javlja Sky News.

– Dobili smo 400 raznih dojava, što u pozivima, što u e-mailovima, a sad ih filtriramo – kazao je glasnogovornik londonske policije.

Madeleine roditelji, Kate i Gerry McCann iz Leicestershirea pozdravili su novo otvaranje slučaja poručivši da se ‘nikad neće odreći nade da će pronaći svoju kćer živu’.

Njemački tužitelji navodno istražuju bilo kakve veze između sumnjivca nazvanog Christiana B i nestanka dvoje druge djece.

Kontaktirali su obitelj Renea Hassea, šestogodišnjeg dječaka koji je nestao 1996. godine s plaže dok je bio na odmoru u portugalskoj Algarveu, javljaju njemački mediji.

Oni također istražuju je li Christian B bio umiješan u nestanak Inge Gehricke, koja je imala pet godina kad je nestala iz šume tijekom obiteljskog roštilja u njemačkoj regiji Saska-Anhalt 2015. godine.

Tužitelji u sjevernom njemačkom gradu Stendal potvrdili su da istražuju moguće veze između slučajeva Madeleine i Inga (poznata kao ‘njemačka Maddie’), ali Christian B trenutno nije osumnjičeni u slučaju Inga.

Christian Brueckner (43) je za policiju 2016. godine bio “samo” kažnjavani zlostavljač djece. Te su godine pretražili zapušteno imanje u okrugu Börde u saveznoj pokrajini Sachsen-Anhalt na kojem je on živio. Riječ je o bivšoj tvornici u kojoj su se nekada proizvodili papir i kutije. Kasnije je imanje zaraslo u travu, na njemu se gomilalo smeće, a Christian je živio u starim barakama.

Policija je na tom imanju prije četiri godine iskopala nekoliko rupa. Među životinjskim kostima našli su i materijal s dječjom pornografijom, piše Bild. Riječ je o snimkama zlostavljanja male djece i dojenčadi. Također su pronašli odjeću za djevojčice. Istraga je pokazala kako Christian nije imao obitelj ili rođake kojima je ta odjeća mogla pripadati.

Od srijede 3. lipnja Christian je osumnjičen da je oteo i ubio Britanku Maddie McCann. Istražitelji sumnjaju da bi mogao biti povezan i s nestankom Njemice Inge Gehricke (5). Christian se trenutno nalazi u zatvoru gdje služi kaznu jer je napao i silovao Amerikanku (72) u Portugalu. Christian je između 1995. i 2007. redovito boravio u Portugalu. Kasnije se vratio u Njemačku te je i tamo živio neko vrijeme. Inga je nestala 2. svibnja 2015., a Christian Brueckner je u tom trenutku u svom vlasništvu imao kuću u Neuwegerslebenu, 77 kilometara od mjesta Inginog nestanka.

Bivša susjeda iz Portugala je opisala Christiana Bruecknera kao agresivnog muškarca.

– Uvijek je bio ljut, jurio je ulicom gore, dolje, a onda je samo jednog dana 2006. godine nestao. Kasnije su me tražili da pomognem očistiti prostorije u kojima je boravio. Bilo je odvratno. Posvuda su ležale oštećene stvari. U smeću su bile perike i čudna odjeća, slična kostimima – rekla je žena, prenose 24sata.

Facebook Komentari