Rakitić konačno razjasnio stanje u Barceloni pa poručio: Pričao sam s Dalićem i igrat ću na Euru

Sad mi je sve jasno, jer prije deset, petnaest dana razgovarali smo vrlo konkretno u klubu i dogovor je da nemamo o čemu razgovarati – imam ugovor, a to je klub u kojem želim biti i igrati, kaže Raketa

Ivan Rakitić proživio je turbulentnu sezonu u kojoj se više pričalo o njegovu odlasku iz Barcelone nego nastupima, kojih količinski nije bilo kao ranije. Stanje u klubu bilo je nezadovoljavajuće pa se povezivao s mnogim drugim imenima, prvenstveno onima u Serie A poput Intera i Juventusa, međutim o svemu je progovorio za tportal.

Hrvatska ‘sedmica’ istaknula je da mu je u Barci dobro i da je baš nedavno imao razgovor s čelnicima koji je, konkretno i bez zavlačenja, bio vrlo konstruktivan.

– Naravno, prije svega nije lijepo kada ne igraš. Pogotovo kada ne razumiješ zašto je tako. I kada ti ne žele objasniti razloge. Prije svega je to problem. Naravno, ja poštujem ako se trener odluči za druge igrače. Zato i jesmo u momčadskom, a ne pojedinačnom sportu. Problem je bio u tome što mi nisu željeli niti znali objasniti razloge. To mi je bilo krivo. No, zato sam imao podršku suigrača iz reprezentacije, izbornika Dalića, zbog čega mi je bilo još lakše podnositi sve to. I zbilja sam im svima zahvalan. Zbog svega toga osjećam se presretnim što ih imam uz sebe – rekao je Raketa za tportal pa dodao:

– Manje-više, otkad sam ovdje, uvijek se prezentira ista situacija i govori se o mom statusu. Sad mi je sve jasno, jer prije deset, petnaest dana razgovarali smo vrlo konkretno u klubu i dogovor je da nemamo o čemu razgovarati – imam ugovor (op.a., do ljeta 2022. godine) s Barcelonom, a to je klub u kojem želim biti i igrati.

Rakitić je istaknuo kako iznimno cijeni klub u kojem igra, ali da ništa ne može nadmašiti njegovu ljubav prema reprezentaciji Hrvatske. Stoga je to nešto što ga gura i kad igra za Hrvatsku, igra svim srcem. Početkom travnja nije htio potvrditi hoće li nastupati na Euru, rekao je da mora razgovarati s izbornikom Dalićem.

– Kad sam rekao da želim porazgovarati s izbornikom, rekao sam to zato što imam jako dobar odnos s njime, dobro se poznajemo, dobro se razumijemo. I ja mislim da uvijek između nas mora biti nekakva komunikacija. Dakle tu nema nikakvih dvojbi, meni je igrati za reprezentaciju čast i svaki put mi je kao prvi.

Stvari su se u međuvremenu promijenile.

– Da, razgovaramo svako malo. O cjelokupnoj situaciji, o svemu tome. Ali sada su svima nama razmišljanja usmjerena na događanja u klubovima. Jer, nažalost, zbog korone nam je otkazan Euro, otkazane su reprezentativne utakmice. Iz jedne sezone vrlo brzo ćemo u novu. Bit će to sadržajno nogometno ljeto, što je novo za sve nas, ali ponavljam, najvažnije je da svi radimo super.

To znači da Raketin nastup na Euru nije upitan?

– Nadam se da me u međuvremenu ništa neće napasti. Nema nikakvih dvojbi jer svi smo mi iz ove velike generacije pokazali da imamo odličnu komunikaciju. Moram i naglasiti da s izbornikom imam jako dobar odnos, otvoreni smo jedan prema drugome i tu neće biti nikakvih problema, pišu 24sata.

Facebook Komentari