Radovi na beogradskoj zračnoj luci Nikola Tesla u punom su jeku

Početkom godine tvrtka beogradska zračna luka započela je radove na modernizaciji i proširenju Zračne luke Nikola Tesla, a trenutno rade na proširenju postojeće zgrade terminala, kao i na proširenju parkirališta za zrakoplove te piste.

Kako navodi Telegraf, procijenjena vrijednost radova iznosi gotovo pet milijardi dinara (približno 322 milijuna kuna), a unatoč koronakrizi radovi i dalje teku prema planu.

– Očekujemo da će u iduće tri godine biti dovršen najveći dio posla. To između ostalog uključuje proširenje terminala, novu pistu i dodatne staze za vožnju zrakoplovima, kao i dodatna parkirna mjesta za zrakoplove i automobile, nove pristupne ceste – rekao je glavni direktor zračne luke, François Berisot.

Dodao je da će kroz planirano proširenje kapaciteta zračna luka, koja je lani primila oko 6,2 milijuna putnika, moći u budućnosti primiti i do 15 milijuna putnika.

– Cilj nam je značajno poboljšati razinu usluge i povećati raznolikost komercijalne ponude na beogradskom aerodromu Nikola Tesla – rekao je.

U ovom trenutku na beogradskom aerodromu se odvijaju opsežni radovi na nekoliko lokacija. Proširenje postojeće terminalne zgrade povećat će kapacitet aerodroma, koji će postati funkcionalniji i ugodniji za putnike i zrakoplovne tvrtke. Osim toga, u tijeku su radovi na proširenju platforme, što će značajno povećati kapacitet za parkiranje većeg broja zrakoplova u isto vrijeme.

Sljedeće faze projekta podrazumijevaju snažnu usredotočenost na održivo poslovanje s ciljem smanjenja utjecaja na okoliš u smislu emisija štetnih plinova, vode i otpada.

U plan je izgradnja novog energetskog postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplinske i električne energije, koje će se s teških goriva prebaciti na ekološki učinkovitije izvore energije i smanjiti emisije. Planira se izgraditi solarno postrojenje za električnu energiju, kao i postrojenje za obradu otpada i otpadnih voda, piše Novac.hr

Facebook Komentari