Jovićevićev debi bez podrške: Mama je trebala biti na tribini

Foto: GNK Dinamo

Igor Jovićević je 28. trener Dinama u povijesti HNL-a, a Branko Ivanković je posljednji koji je u tu avanturu krenuo porazom. Treći mandat na klupi Dinama, u rujnu 2013., započeo je porazom (2-0) na Poljudu

Uzbuđen sam. Prva službena utakmica je premija za moj rad tijekom zadnjih godina i osjećam veliku odgovornost, sreću da u službenoj utakmici predstavljam Dinamo, kaže trener “modrih” Igor Jovićević (46).

Da, 1023 dana nakon što je prvi put kao trener kročio u Maksimir, Jovićević je dočekao pravu priliku, svojih “pet minuta”. Dinamo danas (21.05) gostuje u Varaždinu, bit će to trenerski debi novog trenera “modrih” u hrvatskom prvoligaškom društvu.

– U prvoj utakmici ćemo dati naslutiti da idemo fokusirano, ozbiljno, angažirano na pobjedu.

Ipak, ni jedan trener u Dinamovoj povijesti nije imao takav početak. Igor Jovićević je na klupu Dinama zasjeo tijekom korone, pa u Varaždinu na tribinama neće imati podršku onih – voljenih.

– U normalnim okolnostima mama bi mi sigurno danas bila na tribinama u Varaždinu, ali svi znamo da je situacija ipak malo drugačija. No čim se stvari budu stabilizirale, obitelj će me opet bodriti s tribina – rekao je Igor Jovićević.

Nogometne okolnosti danas su drugačije, Varaždin kao domaćin na tribinama može imati 20 predstavnika, Dinamo kao gostujuća momčad njih tek 15. A tu će se naći uprava kluba, glasnogovornici, igrači koji će ispasti iz zapisnika.

Dinamo jest veliki favorit, a u ovu utakmicu protiv posljednje plasirane momčadi lige ulazi s manjim problemima, Jovićević na raspolaganju nema tek kartoniranog Petra Stojanovića i ozlijeđenog Dinu Perića.

– Ne bježimo od uloge favorita, idemo na pobjedu i u ovim ‘nevelikim’ utakmicama mora se pobjeđivati kako bismo ostvarili cilj. Atmosfera je pozitivna i radna, usvajaju zahtjeve koje postavljam pred njih. Ne bih trebao puno mijenjati u odnosu na ono što su pokazivali do zadnje utakmice koju su imali – kaže Jovićević i dodaje:

– Igrači su s trenerom Bjelicom ostvarili plus od 18 bodova pa vjerujem da će zbog sebe, ali i navijača dati maksimum imajući osjećaj kao da počinje novo prvenstvo, a ne kao da se ono nastavlja. Angažirano od ove utakmice u sljedećih deset idemo pokazati da zaslužujemo biti šampioni.

Jovićević je 28. trener u povijesti HNL-a koji je zasjeo na klupu Dinama, a posljednji stručnjak koji je “modru” karijeru započeo porazom bio je Branko Ivanković. Današnji izbornik Omana svoj je treći mandat na klupi Dinama započeo porazom na Poljudu (2-0, dva gola Pašalića iz rujna 2013.).

Od tada se na klupi hrvatskog prvaka promijenilo sedam trenera (Mamić, Kranjčar, Sopić, Petev, Cvitanović, Jurčević i Bjelica), od kojih su šestorica krenuli s pobjedama. To nije uspjelo samo Ivajlu Petevu, koji je u debiju na klupi Dinama remizirao (0-0) protiv Hajduka u Maksimiru, pišu 24sata.

Facebook Komentari