Nevrijeme na Jadranu: Bujice napravile veliku štetu

Foto: Sandro Hačić, Istramet

Tijekom današnjeg se dana ciklona s pripadajućim frontalnim sustavom premještala preko Jadrana i izazivala nestabilno vrijeme. Kiša je često padala, a puhalo je jugo s olujnim udarima.

Na splitskom je području puhalo na udare do 97 kilometara na sat, u Visu se more prelilo preko nižih dijelova rive, a preplavilo je i splitsku Matejušku. U Selinama su vatrogasci morali intervenirati zbog bujica koje su nosile sve pred sobom, a oborinske vode koje su stizale s padina južnog Velebita bile su pune mulja i kamenja. Tamošnji kamp pretrpio je značajnu štetu, piše Dalmacija Danas.

Obilna je kiša najviše pogodila sjevernu Dalmaciju i južnu Liku. Mjerna postaja Opsenica kraj Svetog Roka zabilježila je 154 litre kiše po kvadratnom metru do 18 sati, postaja Seline – Mala Paklenica 153, a Starigrad Paklenica 151 litru po kvadratnom metru. Kiša je prema kraju dana oslabila, a djelomično se i razvedrilo. Vikend će biti malo stabilniji, no vrijeme će i dalje biti promjenjivo pa ljetnih vrućina još nema na vidiku, piše Večernji list.

Facebook Komentari