Moramo igrati kao da je HNL tek počeo, a ne da se nastavlja

Foto: GNK Dinamo

Uzbuđen sam. Prva službena utakmica je premija za moj rad tokom zadnjih godina i osjećam jednu veliku odgovornost, sreću da u službenoj utakmici predstavljam Dinamo. U prvoj utakmici ćemo dati naslutiti da idemo fokusirano, ozbiljno, angažirano na pobjedu, najavio je susret protiv Varaždina trener ‘modrih’ Igor Jovićević.

Protivnik mu je poznat jer je već igrao protiv njih u drugoj ligi s drugom momčadi ‘modrih’. U debitantskom nastupu i 1. HNL trener Dinama vodit će aktualne hrvatske prvake pred praznim tribinama protiv ‘fenjeraša’ od kojeg je Nenad Bjelica na početku sezone u gostima izgubio 1-0.

– Sigurno da nam neće biti lako jer se radio o ekipi koja se bori za ostanak, a sigurno zaslužuju bolje mjesto na tablici. Imaju dobru tranziciju i vrlo opasne igrače poput Drožđeka ili Petkovića te Benka i Obregona koji su fizički moćni. Tu je i Đurasek koji ima jako dobru kontrolu lopte i dinamiku u sredini terena, radi se o protivniku kojeg moramo ozbiljno shvatiti – rekao je o protivniku trener Dinama.

Dinamo jest veliki favorit, a u ovu utakmicu ulazi bez većih problema s ozljedama – nema samo Petra Stojanovića (24).

– Ne bježimo od uloge favorita, idemo na pobjedu i u ovim ‘ne velikim’ utakmicama mora se pobjeđivati da bi ostvarili cilj. Atmosfera je pozitivna i radna, usvajaju zahtjeve koje postavljam pred njih. Ne bi trebao puno mijenjati u odnosu na ono što su pokazivali do zadnje utakmice koje su imali. – rekao je trener ‘modrih’ pa dodao:

– Ipak su igrači s trenerom Bjelicom ostvarili plus od 18 bodova pa vjerujem da će zbog sebe, ali i zbog svih navijača dati maksimum od prve utakmice imajući osjećaj kao da počinje novo prvenstvo, a ne kao da se nastavlja. Maksimalno angažirano od ove utakmice u sljedećih deset idemo pokazati da zaslužujemo biti šampioni.

Utakmica prvog ‘post korona’ a 27. kola 1. HNL između Varaždina i Dinama na rasporedu je u subotu, 6. lipnja, s početkom u 21.05 na stadionu Varteksa u Varaždinu, piše 24sata.

Facebook Komentari