Epidemiolozi locirali svih 66 putnika iz zrakoplova u kojem u Zagreb stigao zaraženi

Epidemiološka služba locirala je svih 66 putnika koji su bili na istom letu s muškarcem koji je u četvrtak došao u Hrvatsku i kojem je potvrđena infekcija virusom SARS-coV-2, nakon četiri dana bez novozaraženih u zemlji.

– Sve je pod kontrolom, dobili smo popis putnika od Croatia Airlinesa i putnici koji su sjedili dva reda ispred i dva reda iza putnika kojem je potvrđena infekcija u samoizolaciji su 14 dana. Nisu svi putnici u samoizolaciji jer je gospodin nosio masku. Nitko zasad nema simptome – kazao je Večernjem listu doc. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Preventivno je na dva tjedna s letova skinuto i petero članova kabinske posade s tog leta Croatia Airlinesa, kojim je iz Frankfurta 31. svibnja stigao mlađi muškarac s područja Koprivničko-križevačke županije, inače zaposlen u SAD-u.

Letačko pak osoblje nije poslano u samoizolaciju jer su u kabini bili zaštićeni od kontakta. Danas nije bilo novooboljelih od COVID-19 pa je ukupan broj dosad oboljelih 2247, priopćili su iz Stožera civilne zaštite.

Do sada je testirano 68.267 osoba, od toga 270 u prethodna 24 sata. Na bolničkom je liječenju 12 osoba. Od toga su na respiratoru tri pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2113, što je 8 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 103.

Stožer podsjeća da je pridržavanje svih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Pozivni centar 113 više nije u funkciji.

Koronom zaraženi muškarac jučer stigao u Zagreb zrakoplovom, u tijeku je potraga za ostalim putnicima

Facebook Komentari