NBA liga se napokon vraća: Sve utakmice će se igrati u Orlandu

Nakon 12. ožujka i utakmice Dallasa i Denvera, NBA liga konačno se vraća na parkete! Ipak, ne u svom prirodnom obliku. Vodstvo NBA lige odlučilo je da će se sve utakmice igrati u Orlandu, a prvo će se odraditi osam utakmica regularnog dijela sezone, a nakon toga i klasični play-off na četiri pobjede. Sve bi trebalo započeti sredinom srpnja.

U gradu Disneylanda sudjelovat će osam najbolje plasiranih momčadi s Istoka i najboljih osam sa Zapada te New Orleans, Portland, Phoenix, Sacramento, San Antonio i Washington, momčadi koje se i dalje bore za play-off.

Preostali klubovi koji nisu ‘upali’ na završnicu u Orlando su tako završili sezonu i mogu se polako pripremati za sljedeću koja će najvjerojatnije početi prije Božića.

Podsjetimo, radost loptanja pod obručima u SAD-u stala je 12. ožujka kada je centar Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na testu za korona virus, a nedugo nakon toga se virus raširio ligom. Do kraja regularne sezone ostalo je još 19 utakmica, ali NBA liga je odlučila sve skratiti kako bi sezona mogla završiti barem do rujna.

Postojala je i opcija u kojoj bi se odmah igrao play-off, ali vodstvo lige je ipak odlučilo pružiti priliku onim ekipama koje su i dalje u igri. Od hrvatskih košarkaša, Ivica Zubac, Mario Hezonja i Dario Šarić će nastaviti svoj put u Orlandu, Bojan Bogdanović se već vratio u Hrvatsku gdje se oporavlja od ozljede, a sa sezonom su završili Luka Šamanić, Ante Žižić i Dragan Bender.

Datum još nije poznat, ali ova vijest će sigurno razveseliti košarkaške sladokusce, pišu 24sata.

Facebook Komentari