-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Dvojica pijanih tražitelja azila napravila incident u Zagrebu: Jedan je ugrizao policajca

Dvojica pijanih tražitelja azila napravila incident u Zagrebu: Jedan je ugrizao policajca

Zbog pravljenja nereda u pothodniku Importanne centra policija je sinoć uhitila dvojicu pijanih tražitelja azila. No s neredima nisu prestajali niti nakon uhićenja pa je tako jedan od njih, inače maloljetnik, napao i ozlijedio policajca te razbio staklena vrata.

Do incidenta je došlo sinoć oko 21 sati. Zagrebačka policija je izvijestila da se radi o 34-godišnjem državljaninu Alžira i maloljetnom državljaninu Libije, koji su obojica tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj. Policija također navodi da su po dolasku uočili da su obojica bila u vidno alkoholiziranom stanju, ali su odbili alkotest.

– Narušavali su javni red i mir u pothodniku trgovačkog centra. Ujedno se obojica dovode u svezu s počinjenjem više kaznenih djela. Kako su obojica, od ranije, imali više ozljeda dovedeni su u službene prostorije. Međutim, maloljetnik je i dalje u službenim prostorijama nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, pružao aktivni otpor te se pokušao udaljiti iz postaje nakon čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Potom u jednom trenutku, maloljetnik napada policijskog službenika na način da ga je ugrizao. Nadalje, ničim izazvan, udarcem je razbio staklenu stjenku vrata – priopćili su iz zagrebačke policije.

Na koncu je intervenirala i hitna koja je maloljetnog napadača prevezla u Klaićevu bolnicu gdje mu je sanirana posjekotina, a policijskom službeniku pružena je pomoć u KBC Sestre milosrdnice, piše Večernji list.

Najnovije

Još iz rubrike