Nastavlja se promjenjivo razdoblje: Evo kada će pasti najviše kiše

Promjenjivo se razdoblje nastavlja – bit će sunčanog vremena, ali i kiše. Obilniji se pljuskovi očekuju u petak, a pratit će ih i grmljavina. Temperatura zraka će u mnogim mjestima biti uglavnom malo viša od prosječne za početak lipnja.

Srijeda će, nakon oblačne noći i jutra, u istočnim područjima biti djelomice sunčana, a najviša će temperatura biti od 22 do 25 °C. Uz promjenjivu naoblaku i poslijepodne može biti lokalnih pljuskova, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. Oko 25 °C će biti najviša dnevna temperatura zraka i u središnjoj Hrvatskoj, uz razmjerno nestabilno s kišom, nerijetko i grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Puhat će umjeren jugozapadnjak, posebno prema kraju dana.

Jugozapadnog će vjetra biti i u gorju te na dijelu sjevernog Jadrana, gdje će puhati i jugo, uglavnom slabo i umjereno. Nakon većinom sunčanog prvog dijela dana, poslijepodne će biti oblačnije uz povećanu vjerojatnost za mjestimične pljuskove, poglavito u Gorskome kotaru, u unutrašnjosti Istre te na širem riječkom području.

U Dalmaciji će biti uglavnom sunčano, uz poneki pljusak s grmljavinom u unutrašnjosti. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a u noći i ujutro bura. Na krajnjem će jugu dan obilježiti sunce i vedrina, uz slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Samo rijetko može biti jačeg razvoja oblaka te ponekog pljuska, pri čemu je vjerojatnost za njih malo veća nego drugdje u dolini Neretve te u Konavlima.

Na kopnu će promjenljivo s povremenom kišom biti i sljedećih dana. Najviše kiše najvjerojatnije će pasti tijekom petka. Bit će razmjerno vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadni vjetar, a temperatura će se zraka od petka opet malo sniziti, prognozira Mikec.

Facebook Komentari