Trump za vrijeme prosvjeda ispred Bijele kuće odveden u podzemni bunker; Vozač pokušao kamionom proći kroz prosvjednike

Američki predsjednik Donald Trump u petak navečer je nakratko odveden u podzemni bunker kad su se prosvjednici okupili ispred Bijele kuće, javlja CNN. Trump je tamo proveo nešto manje od sat vremena.

Upućeni izvori za CNN kažu da su i prva dama Melania Trump i njihov sin Barron također odvedeni u bunker. Protokol je, naime, takav, da se u slučaju premještanja predsjednika na sigurno mjesto, onamo premješta i njegova obitelj.

U nedjelju navečer je Bijela kuća upozorila zaposlenike koji u ponedjeljak moraju doći na posao, da sakriju svoje propusnice dok ne stignu na mjesto ulaska koje čuva tajna služba. Zbog prosvjeda mnogi zaposlenici Bijele kuće rade i na daljinu, a još uvijek je povećana i sigurnost.

Trump je pohvalio tajnu službu zbog postupanja s prosvjednicima ispred Bijele kuće, koji su izbili nakon smrti Georgea Floyda u Minneapolisu.

Zahvalio je tajnim službama u nizu objava na Twitteru, rekavši da se nije mogao osjećati sigurnije. Predložio je da radi pojačane sigurnosti i psi i naoružanje budu raspoređeni pred ulazom u Bijelu kuću, prenosi Jutarnji list.

Kamionom kroz prosvjednike

Kamion cisterna naletio je na prosvjednike na međudržavnoj autocesti u Minneapolisu, ali nitko od sudionika pohoda nije ozlijeđen, izjavio je Reutersov svjedok.

Vozač je potom izašao iz kamiona pa su ga demonstranti pretukli, rekao je Reutersov svjedok. Kamion cisterna uletio u prosvjednike na autocesti Minneapolis – svjedoči Reuters.

CNN piše da je vozač koji se kamionom zaletio u prosvjednike na autocesti u Minnesoti Bogdan Vechirko, uhićen i optužen za napad. Sada se nalazi u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu.

Na snimkama iz zraka se vidi kako se Vechirko posvađao s prosvjednicima dok su ga policajci odvodili, a iz policije su priopćili da je završiio u bolnici. Na snimci se vide manje ozljede nosa i očiju nakon što su ga prosvjednici istukli.

Iz tamošnjeg Ministarstva za javnu sigurnost su priopćili da se njegov čin tretira kao ‘poticanje na akciju inače mirnih demonstranata, prenosi Jutarnji.

Facebook Komentari