Obračun na parkingu: Osječki napadač tvrdi da ga je Čolak vrijeđao na nacionalnoj osnovi

Screenshot: STV

Dugo će se pričati o utakmici polufinala Kupa na Rujevici u kojoj je Rijeka protiv Osijeka slavila s 3:2 nakon što su gosti vodili 2:0. No tada je sudac Pajač zajedno s kolegama iz VAR sobe s nekoliko odluka doveo utakmicu na rub incidenta, koji se ipak dogodio na parkiralištu Rujevice.

Delegat je u svome izvještaju napisao kako je Osijekov albanski nogometaš Eros Grezda šakom u glavu udario Rijekina Antonija Čolaka. Zbog svega toga Grezdi prijeti poprilično duga suspenzija Hrvatskog nogometnog saveza.

Osječani su rigali vatru zbog sudaca koje direktno krive za ispadanje iz Kupa, a danas se službenim priopćenjem oglasio Grezda, koji bi od svih možda morati snositi najveće posljedice, piše gol.hr.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportaši oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak.

Nije lako nama na travnjaku istrpjeti nepravdu i ostati miran, a posebno kada te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prvenstveno, ali i kao sportaš posebno osjetljiv.

Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak.

Znači, cijelo vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje te je zadnje što zaslužujem da me netko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled.”

VIDEO Pogledajte ključne trenutke s kontroverzne utakmice Rijeke i Osijeka, nakon koje je na parkiralištu intervenirala i policija

Facebook Komentari