Fetiši: Uništeni orgazmi – što su i zašto ih neki baš toliko vole

Uništeni orgazam vrsta je orgazma koji u BDSM zajednici akteri prakticiraju zbog ‘igre moći i kontrole’. Dominantna osoba jako uzbudi podređenu, a onda je prije nego doživi orgazam prestane stimulirati i ostavi u stanju da iskusi jako slabi ili nikakav orgazam, objasnila je seksualna terapeutkinja dr. Jenni Skyler koja kaže: “Umjesto da osjeća totalnu eksploziju užitka, podređena će osoba osjetiti možda 20 posto toga”.

A uništeni orgazmi nisu uvijek namjerni i planirani već se mogu dogoditi i slučajno, a možda ste ga i sami doživjeli, a da to ne znate.

– Mnogi od nas su ih iskusili, ali većina na to iskustvo jednostavno ne gleda kao na erotsko iskustvo – kaže sociologinja i klinička seksologinja dr. Sarah Melancon, i objašnjava: “Dogodi se na primjer kad vam netko uđe u sobu dok masturbirate pa vas prekine”.

Melancon kaže i da se takvi orgazmi najviše prakticiraju u zajednicama gdje su žene dominantne nad submisivnim muškarcima, no to naravno nije pravilo ni uvjet.

Boli li uništeni orgazam ili je osobi koja ga doživi ugodno? Ili pak ništa ne osjeća? Dr. Skyler kaže da fizički može biti jako suptilan, bez pravog intenziteta ili osjećaja s kojim obično završava ‘normalni’ orgazam”, a Melancon dodaje da se “ponekad može osjećati i slabija ili neugodna kontrakcija bez užitka”.

Emocionalno, slažu se, to može biti vrlo frustrirajuće i razočaravajuće.

– Ako se stimulacija nastavi do točke u kojoj je ejakulacija neizbježna, partner ga još uvijek može odvratiti ili poniziti s uništavanjem osjećaja orgazma. Pored toga, ti osjećaju mogu biti popraćeni s osjećajem poniženja i osobi može biti neugodno, kao da nema kontrolu nad vlastitim tijelom – rekla je Melancon.

Ironično je da, usprkos tome koliko ‘tužno’ to zvuči, ti su orgazmi nekim ljudima poprilično ugodni.

– Nekim je tipovima to fetiš i žele da im partnerica uništi orgazam – kaže Melancon, a to su dodaje obično oni koji uživaju u zadirkivanju i odbijanju i / ili žele da ih se na nešto ‘prisili’ kako bi” zaradili “orgazam.”

Kako primiti ili pružiti uništeni orgazam:

1. Morate imati pristanak

Nikad nemojte pretpostavljati da nešto možete isprobati bez da imate pristanak od druge strane.

– Posebno je važno zaštititi obje osobe tijekom BDSM-a s jasnom komunikacijom i granicama, a oba partnera trebaju htjeti takvu vrstu seksualne igre – kaže Skyler.

2. Dogovorite sigurnu riječ

Sigurne riječi ili signali važni su za komunikaciju i sigurnost, objašnjava Melancon. Stoga prije igranja odaberite jedinstvene riječi ili radnje da svatko može zaustaviti to iskustvo u bilo kojem trenutku – bez pitanja.

– Nema puno rizika ovdje, ali ako je nekom neugodno i želi prestati, treba se moći slobodno izraziti. Isto tako, i partner ga/nju treba moći prestati ‘voditi’ do prekinutog orgazma ako mu/joj to nije ugodno – kaže ona.

3. Sve istražite

Skyler sve zainteresirane za uništene orgazme savjetuje da nego počnu takvu igru, pročitaju kakva je dinamika odnosa nadređene i podređene osobe u seksu.

– Potražite pouzdane izvore na YouTubeu ili od nekih poznatijih seks stručnjaka – savjetuje.

4. Usredotočite se na zadirkivanje

Uništeni orgazmi najviše imaju veze sa iščekivanjem i jakim razočarenjem, dva skroz suprotna osjećaja, a može ih se postići zadirkivanjem.

– Zadirkujte ga dok mu se u tijelu razvija seksualna napetost, a kad mu je najbolje možete prestati pa opet početi – savjetuje Melancon.

5. Prekinite stimulaciju ‘tik prije’

Melancon nas podsjeća da je orgazam uništen kada se prekine svaka stimulacija i to neposredno prije orgazma.

– Ako sve dobro radite a on je na putu ka orgazmu i vi prekinete, tijelo će mu se možda početi grčiti i stenjati će ‘s nelagodom’ umjesto zadovoljstvom. A to znači da ste sve napravili kako treba – kaže ona, pišu 24sata.

Facebook Komentari