Premješteni u drugu školu zbog potresa, roditelji – nezadovoljni

Naime, prema Planu preseljenja učenika iz pet osnovnih škola koje do jeseni neće biti sanirane, učenici viših razreda OŠ Petra Zrinskog, čak 13 razreda (od 5. do 8. razreda) prebačeno je u OŠ Ive Andrića u novozagrebačkom naselju Sopot.

No već iz te škole upozoreno je kako se radi o planu koji će dovesti u sigurnost svu djecu. Učenici bi trebali iduću godinu pohađati u dvije smjene, no kako upozoravaju roditelji učenika iz obje škole, to bi dovelo u pitanje njihove izvanškolske aktivnosti, ali i normalnu svakodnevicu.

Roditelji OŠ Petra Zrinskog upozorili su kako će njihova djeca morati putovati preko cijelog grada da dođu do škole, a mnogi pritom imaju i djecu u drugim školama.

Iako su uspjeli dogovoriti da ih predstavnici Grada prime u utorak, odlučili su potpisati peticiju koju će im predati. Za sve smatraju odgovornom upravu škole, te ističu kako nije postupila zakonito i u interesu učenika, roditelja i skrbnika.

Smatraju kako njihovoj djeci nije pruženo pravo na jednako obrazovanje, te traže da “Grad Zagreb učenicima od 5. do 8. razreda OŠ Petar Zrinski omogući preseljenje u jednu od škola koja će im biti jednako dostupna kao što su druge škole dostupne učenicima škola oštećenih u potresu.”

Žele i da se potraži neki drugi prostor za privremeni smještaj koji bi im bio u njihovom dijelu grada, te da Grad Zagreb obavijesti javnost o građevinskim radovima koji su dosada poduzeti i trenutačnom statusu plana obnove OŠ Petra Zrinskog, pišu 24sata.

Facebook Komentari