Preljubnike karma brzo stigne: Mogući su problemi sa srcem

Muškarci koji varaju ne riskiraju samo brak već i zdravlje, tvrde znanstvenici. Rizik da će doživjeti srčani udar veći je dok se muškarac nalazi s ljubavnicom nego dok se nalazi sa suprugom, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Firenza.

Tijekom seksa sa suprugom rizik od srčanog udara sa smrtnim posljedicama je manji nego tijekom vrućeg susreta s ljubavnicom. Stres zbog osvajanja i zadovoljavanja često upola mlađe žene može izazvati probleme sa srcem, potvrdila je studija.

– Izvanbračni seks može biti izuzetno stresan zato jer najčešće slijedi nakon pretjeranog opijanja ili jedenja. Također skrivanje po raznim hotelima može opasno povećati krvni tlak i otkucaje srca što izaziva veću potrošnju kisika, a samim time i srčani udar – istaknula je voditeljica istraživanja dr. Alessandra Fisher.

Osim toga, veliku ulogu igra i osjećaj krivnje. Naime, srčani udari su češći kod muškaraca koji varaju, a još ih uvijek privlače supruge, dodala je.

Prijašnja istraživanja potvrdila su da je većina muškaraca koja je umrla tijekom seksa imala izvanbračnu aferu i umrla daleko od doma, pišu 24sata.

Facebook Komentari