Nacionalni stožer: Imamo jedan novi slučaj zaraze

U Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Tako je sada ukupno 2246 zaraženih.

Ukida se zabrana javnih događanja i okupljanja s više od 40 ljudi, od 29. svibnja broj ljudi koji mogu biti prisutni na pojedinim javnim događanjima i okupljanjima određivat će se preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zajedno s ostalim protuepidemijskim mjerama.

Sportska natjecanja moći će se održavati bez prisustva gledatelja, od 30. svibnja na otvorenom i od 13. lipnja u zatvorenim objektima.

Od 29. svibnja ukida se ograničenje da posljednjem ispraćaju mogu prisustvovati samo članovi obitelji i predstavnik vjerske zajednice te zabrana objave mjesta i vremena posljednjeg ispraćaja. Pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urne i dalje se održavaju uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Od 29. svibnja svečanosti sklapanja braka i životnog partnerstva mogu prisustvovati i druge osobe, a ne samo obitelj i svjedoci te se ukida zabrana održavanja svadbenih svečanosti. Sklapanje braka i životnog partnerstva, kao i svadbene svečanosti održavat će se uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nacionalni stožer objavio je novo priopćenje o koronavirusu u Hrvatskoj.

Imamo jedan novi slučaj zaraze.

“U posljednja 24 sata zabilježena je jedna novooboljela osoba. Od dosad ukupno potvrđenih 2.246 osoba, dosad su se oporavile 2.063 osobe. Preminule su stotinu i tri osobe. Još je 80 osoba na liječenju.

4 osobe su trenutačno na respiratoru.

Dosad su testirane ukupno 66.144 osobe, a u posljednja 24 sata njih 635”, stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Facebook Komentari