Bizarna situacija: Josipa Rimac u autu je pronašla bubu, pa je akcija uhićenja morala krenuti

Ako je suditi po vremenu u kojem su se događale inkriminirane radnje za koje USKOK sumnjiči Josipu Rimac, nekadašnju kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, a radi se o periodu od početka 2019. godine do 29. svibnja ove godine, istražitelji su je držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana.

Bizarna situacija

Tko zna koliko dugo bi tajne mjere praćenja trajale i što bi istražitelji još saznali da se nije dogodila jedna bizarna situacija koja je ubrzala cijelu operaciju i inicirala uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako Slobodna Dalmacija doznaje iz pouzdanih izvora, Rimac je dva dana prije uhićenja, u srijedu navodno u svom osobnom automobilu pronašla prislušni uređaj tzv. “bubu”.

Prema imovinskoj kartici Rimac posjeduje automobil marke AUDI A4 2.0 TDI star pet godina i vrijedan 200 tisuća kuna kojeg je kupila na kredit. “Bubu” je, kako se doznaje, pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad ju je ugledala. Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

S obzirom da se otkrilo da se visoka državna dužnosnica prisluškuje, krenula je istraga tko je prisluškuje i vrlo brzo policajci su doznali da su “bubu” postavile njihove kolege. Vidjevši da je akcija kompromitirana i da nema više nikakvog smisla čekati, USKOK je pokrenuo val uhićenja tijekom petka.

USKOK objavio za što sve terete Josipu Rimac i dvanaest drugih osumnjičenih među kojima je još nekoliko HDZ-ovaca

Facebook Komentari