Zagreb, Split, Knin i Gračac: MUP i Uskok osim HDZ-ovaca traže i neke gospodarstvenike

Screenshot: HRT

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i državna tajnica Josipa Rimac privedeni su, potvrdio je za Hrvatski radio odvjetnik Vladimir Terešak. Riječ je o opsežnoj akciji MUP-a i USKOK-a u kojoj se tijekom dana očekuje još uhićenja.

MUP je priopćio kako su u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije. S realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja PNUSKOK je započeo u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić, piše HRT.

Jakupčića se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem. Tijekom poslijepodneva trebao bi biti ispitan u USKOK-u. Jakupčiću su pretraženi stan i poslovni prostori, a njegov odvjetnik Vladimir Terešak kaže kako s Jakupčićem nije razgovarao. Jakupčić je član HDZ-a, a mandat u Hrvatskim šumama počeo mu je u veljači 2017..

Riječ je o opsežnoj akciji MUP-a i USKOK-a u kojoj se tijekom dana očekuje još uhićenja. U tijeku su pretrage poslovnih i privatnih prostora. Ispred Direkcije Hrvatskih šuma javila se naša reporterka Jelena Bokun.

Novinari su za komentar pitali minsitra Olega Butkovića. Kazao je da je vijest o uhićenjima vidio na portalima te kazao kako može samo reći “Neka institucije rade svoj posao”.

– Ovo je samo kap u moru, svega što se događa. Iako se sječe više nego ikada – nikad poštenom hrvatskom prerađivaču drveta nije bilo teže doći do trupaca. Tu su podobni uvijek puno bolje prolazili. HDZ i SDP sistematski pustoše i devastiraju naše institucije i nacionalne resurse. odgovornost treba ići do kraja, poručio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Glasnogovornica Hrvatskih šuma Ana Juričić Musa bila je iznenađena upitom medija o uhićenju. Kazala je kako djelatnici rade od kuće i nije znala reći o čemu se radi, prenosi HRT.

HDZ-ovci pod sumnjom: Uhićen šef Hrvatskih šuma Jakupčić i državna tajnica Josipa Rimac

Facebook Komentari