Osim HDZ-ovih Jakupčića i Josipe Rimac, uhićena i HDZ-ova načelnica Gračaca, kao i pomoćnica ministra gospodarstva, te tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede

Foto: Načelnik.hr

Kako N1 Televizija neslužbeno doznaje, uhićena je i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Policijski službenici PNUSKOK-a su rano jutros na području Zagreba, Splita, Knina, Gračaca započeli realizaciju višemjesečnog kriminalističkog istraživanja te su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika.

Kriminalističko istraživanje se provodi zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Nataša Turbić rođena je 14.11.1982. godine u Bosni i Hercegovini.Visoku stručnu spremu postigla je na Sveučilištu u Zadru, kao profesorica njemačkog i francuskog jezika te književnosti. Dugogodišnji je član Hrvatske demokratske zajednice te je ispred svoje stranke izabrana na dužnost načelnice na lokalnim izborima 2013. godine. U braku je, majka dvojice dječaka. Tijekom svog mandata najviše pažnje posvetila je obnovi postojeće infrastrukture, ali i ulaganja u izradu projektne dokumentacije za nadolazeće infrastrukturne projekte, piše načelnik.hr.

Kako neslužbeno doznaje N1, uhićena je i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, a uhićena je i HDZ-ova Ružica Njavro, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede.

Radi se o projektu koji je vezan uz bivšu upravu

O policijskoj akciji u kojoj je uhićen predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, oglasila se i uprava Hrvatskih šuma.

Iz uprave Hrvatskih šuma potvrdili su da je Jakupčić priveden na ispitivanje, ali nisu dali nikakav drugi komentar na događaj.

“Da se naslutiti da sve navedeno nema veze s poslovanjem Hrvatskih šuma, nego da se radi o projektu koji je vezan uz bivšu upravu Šuma. Očekujemo da institucije pravne države odrade posao”, poručili su iz uprave.

Poručili su da Hrvatske šume i dalje nesmetano rade te da svih 8200 zaposlenika može biti mirno. “Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje”, rekli su.

“Nadamo se da će se sve vrlo brzo raspetljati i da navedeno neće naštetiti ugledu Hrvatskih šuma”, poručili su, dodavši da sve podružnice i rade te da uprava funkcionira, javlja N1.

Zagreb, Split, Knin i Gračac: MUP i Uskok osim HDZ-ovaca traže i neke gospodarstvenike

HDZ-ovci pod sumnjom: Uhićen šef Hrvatskih šuma Jakupčić i državna tajnica Josipa Rimac

Facebook Komentari