Sekulić o Ini: Mađari su napravili odličan posao uz naše “mađarone”

Dugogodišnji planovi da se domaća nafta jeftino izvozi i uvoze skupi derivati napokon su realizirani. Može li to i kako biti hrvatski interes te zašto se o Memorandumu koji je to i omogućio šutjelo dvije godine, u Studiju 4 govorili su naftni stručnjaci Igor Dekanić, Jasminko Umičević, te sindikalni predstavnik u rafineriji Sisak, Predrag Sekulić.

Jasminko Umičević kaže kako se čitava situacija tiče ministra Ćorića pod čijim je patronatom i potpisan sporni Memorandum.

– Mene zanima zašto su se Ina i Janaf odlučili potpisati takav memorandum da se nafta iz hrvatske proizvodnje može izvoziti samo u Mađarsku. Ne vjerujem da će Ina objaviti po kojoj cijeni je prodala MOL-u. Ne znam zašto se nije napravila investicijska studija mogućnosti za otpremu nafte iz rafinerije Sisak u rafineriju Rijeka. Postoji tehnička mogućnost da se rafinerija Sisak spoji s terminalom Janafa u Sisku, to je odrađeno. Ali nije omogućeno povezivanje terminala u Sisku s rafinerijom Rijeka. Od ulaska MOL-a i Inu, ona je političko pitanje. Situacija je ispolitizirana, istaknuo je Umičević.

Pad domaće proizvodnje

Igor Dekanić smatra kako stjecajem okolnosti i globalnom recesijom, cijeli svijet ulazi u recesiju i Hrvatska će također ući u recesiju koja neće biti ni lagana ni kratka.

– Upravljanje Inom pod kontrolom MOL-a, uglavnom je bilo reducirano financijskim uređivanjem, peglanjem i šminkanjem. Domaća proizvodnja pada i ona će padati još više. Cijela Europa se restrukturira i odmiče od fosilnih goriva, a kriza će to zaustaviti, rekao je Dekanić.

Predrag Sekulić kaže kako količina nafte koju skupljamo, trebalo bi skupljati 3-4 mjeseca u rafineriji Sisak da bi uopće popunili naftovod do Rijeke.

– Stabilnost tog naftovoda nije omogućena. Iz Omišlja se prodaje nafta u drugim smjerovima. Upozoravali smo da domaća nafta nikad neće završiti u Rijeci već će završiti u Mađarskoj, BiH ili Srbiji. Prodavati danas naftu po ovim cijenama koliko znam u porastu, imam informaciju da se u vrijeme krize nafta prodavala ispod cijene u Mađarsku. To je suludo i namjerno, rekao je Sekulić.

Koja je poruka investitorima?

Jasminko Umičević ističe kako je transport željeznicom uvijek skuplji od transporta naftovodom.

– Ako spajanjem rafinerije u Sisku i rafinerije u Rijeci omogućite izvoz samo u Mađarsku, onda se postavlja pitanje jesmo li prevarili naše partnere. Koja je poruka investitorima? Možete bušiti i onda kada pronađete naftu, onda ćete morati prodati samo MOL-u, rekao je Umičević.

Dobra i loša nafta

Predrag Sekulić kaže kako je cijena nafte skočila.

– U jednom trenutku se u Ini odlučilo da se ta nafta u rafineriji Sisak uvodi po cijeni koja je na svjetskom tržištu što je 2200-300 kuna bilo po toni. Mađari su gurali cijelu priču s rafinerijom Sisak da se ona pokaže nerentabilnom i da se ugasi.

– Nafta koja se izvozi u Mađarsku se dijeli na dvije nafte. Imamo lošu i dobru naftu. Dobra nafta ide za Mađarsku, a loša nafta se prevozi kolegama u Sisku i tamo završava s drugom naftom. Mađarski interes je na prvom mjestu i Mađari su napravili odličan posao uz naše “mađarone”. Krivim naše upravljanje, lošu politiku i nestručnost, rekao je Sekulić.

Facebook Komentari