Ostojić prijavio splitski Dom i ravnatelja: Oduzeli su slobodu

Bivši ministar unutarnjih poslova te SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić potvrdio je da je podnio kaznene prijave protiv Ivana Škaričića.

– Kazneno sam prijavio Ivana Škaričića i Dom za starije i nemoćne osobe u Splitu. Očekujem da institucije zaista odrade svoj posao. Jer – ljudi su ljudi! I bez obzira koliko godina imaju, imaju ljudska prava koja im mjesecima uskraćujete – napisao je na društvenim mrežama.

U prijavi koju je objavio Ostojić je prijavio Dom, u kojemu je bila i njegova majka, te ravnatelja Škaričića zbog “postojanja osnova sumnje da su posredstvom drugih osoba počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode”.

– Korisnicima Doma nakon pojave virusa COVID-19, a od kojeg je dio korisnika obolio, zabranjeno je napuštanje Doma. Bitno je napomenuti kako zabrana napuštanja prostorija Doma nije potkrijepljena nijednom odlukom nadležnog tijela, već je riječ o samoinicijativno donesenoj usmenoj odluci drugog osumnjičenog Ivana Škaričića, a čiju odluku provode djelatnici Doma – stoji u prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

– Također, unatoč činjenici da su svi nalazi korisnika koji trenutno tamo borave bili negativni, korisnicima je od 27. ožujka do 18. svibnja 2020. zabranjeno napuštanje prostorija Doma, a da stvar bude proturječna sama sebi, bitno je ukazati kako je napuštanje prostorija Doma omogućeno djelatnicima Doma – pripomenuo je Ostojić uz zaključak:

– Razvidno je da su korisnici Doma protupravno zatvoreni te da se isti drže zatvorenima temeljem samoinicijativne odluke nezakonitog postupanja osumnjičenika Ivana Škaričića.

Ostojić u svojoj prijavi tvrdi da ima i svjedoka, a sve kako bi dokazao “obilježja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode”, pišu 24sata.

Facebook Komentari