Crni dan na cestama: Dvoje ljudi je poginulo, biciklistica ozlijeđena

U četvrtak predvečer na križanju Samoborske i Škorpikove ulice u Zagrebu sudarili su se autobus i auto.

– Koliko znamo u autobusu nije bilo putnika, ozlijeđenih nema, nastala je samo materijalna šteta – potvrdili su iz PU Zagrebačke.

U prometnim nesrećama su na području Rijeke smrtno stradale dvije osobe. U nesreći koja se dogodila u blizini naselja Benčinići smrtno je stradao muškarac (68) koji je bio putnik u osobnom vozilu marke Golf. Na Golf je naletio Daewoo.

Vozač Daewooa (31) iz zasad neutvrđenog razloga, krećući se iz smjera tunela Učka, prešao je na suprotnu stranu kolnika i izravno se sudario s Golfom. Vozač je navodno imao epileptični napadaj.

Golf je vozio 72-godišnjak, a u njemu je, osim poginulog putnika, bila i žena (51) na suvozačevom mjestu. U nesreći je zadobila teške i život opasne ozljede i prevezena je u KBC Rijeka.

U drugoj nesreći, u Cerniku kraj Čavli, smrtno je stradala pješakinja. Vozač (19) Opelom je udario u pješakinju (77) dok je prelazila kolnik izvan pješačkog prijelaza. Od zadobivenih višestrukih ozljeda preminula je na licu mjesta.

U Osijeku vozačica je naletjela na biciklistkinju.

– Ležao sam u trenutku kada se čuo jaki udarac. Odmah sam skočio na prozor da vidim što se dogodilo. Ispod automobila virile su noge i pola bicikla. Vozačica automobila držala se za glavu, izgledalo je grozno – ispričao je čitatelj.

– Susjedi su se ubrzo skupili. Našli su neku polugu s kojom je njih deset dizalo automobil i izvlačilo ženu – dodao je.

Iz policije su nam potvrdili kako je biciklistkinja prevezena u bolnicu, pišu 24sata.

Facebook Komentari