Je li ovo kraj filmskog seksa? Zbog korone neće se snimati ljubavne scene

Pandemija koronavirusa iz temelja je protresla filmsku industriju – snimanja su obustavljena, kina zatvorena i premijere odgođene. No, hoće li film trpjeti posljedice i u post-pandemijskom svijetu? Sve više glumaca izrazilo je zabrinutost zbog snimanja ljubavnih scena u filmovima, budući da se, naravno, pri tome ne može održavati propisana i sigurna distanca od dva metra, piše Večernji list.

Amanda Blumenthal, jedna od hollywoodskih “koordinatorica intimnosti” – osoba zadužena za planiranje i izvedbu ljubavnih i erotskih scena u filmovima – za britanski Daily Mail ustvrdila je da će neke filmske produkcije od takvih scena u budućnosti jednostavno morati odustati. – Ne bi me iznenadilo da, dok ne uspijemo dokučiti kako sasvim eliminirati rizik kod snimanja takvih scena, neke produkcije jednostavno izbace prizore ljubljenja i seksa iz filmova i TV serija – rekla je Blumenthal, osnivačica organizacije Intimacy Proffesionals Association koja je radila na hit serijama poput “Carnival Row” i “Euphoria”.

Neke će zvijezde, prestrašene iskustvom pandemije, jednostavno od sada odbijati snimati takve scene, dok druge to ne zabrinjava. Postoji mogućnost i da će se uvesti obavezna testiranja za sve glumce i članove filmskih ekipa, ali za sada se o rješenjima još uvijek pregovara. Međutim, tvrdi Amanda, filmska industrija možda će napraviti zaokret i vratiti se na neke prakse iz konzervativnijih vremena.

– Jedan od mojih kolega nedavno se našalio da ćemo se morati vratiti u 1920-e godine, kada su ti prizori bili cenzurirani. Nije se smjelo prikazivati seks na ekranu, pa je on jednostavno bio suptilno impliciran, scenama poput ‘zatvaranja vrata’ spavaće sobe – objasnila je Blumenthal.

Facebook Komentari