Tužan život nasljednice Bulgari nakita

Anna Calissoni Bulgari, jedna od nasljednica ugledne talijanske draguljarske dinastije Bulgari, umrla je u petak u gradu Apriliji blizu Rima u dobi od 93 godine, potvrdila je u nedjelju glasnogovornica porodice.

Ime Anne Bulgari punilo je naslovnice novina 1983. kada su ona i Giorgio, njen sin koji je tada bio tinejdžer, oteti s imanja.

Otmičari su ih držali u zatočeništvu tjednima prije nego što su ih oslobodili nakon plaćene otkupnine.

Naime, tog dana 1983. su tri naoružana muškarca provalili u njihovu kuću u Rimu.

Nakon što su ih oteli, držali su ih na planini u šatoru, vezanih očiju. Kad je obitelj odbila platiti otkupninu od 3 milijarde lira, odsjekli su Giorgiovo uho i povećali otkupninu na 4 milijarde lira (oko 15 milijuna kuna) te poslali fotografije njega i njegove majke s lancima oko vrata.

– Odrezali su mu uho kako bi mogli dobiti otkupninu. Otmičari su bili sa Sardinije. Ubojice. Držali su nas na hladnom podu u planini 35 dana. Moja im je obitelj platila sve. Moje dijete je bilo snažno. Nije rekao ništa. Nožem su mu odsjekli uho. Izgubila sam 10 godina života. Bilo je grozno – rekla je svojedobno gospođa Bulgari talijanskim medijima.

Nakon otmice, Anna Bulgari živjela je daleko od očiju javnosti, a dolazila je samo na dobrotvorna događanja. Njezin pokojni suprug bio je gradonačelnik Aprilije.

Anna je tečno govorila grčki jezik i bila je ponosna što dolazi iz Thesprotia, sjeverozapadne prefekture Epira u Grčkoj. Bila je jedina nasljednica Sotiris Vulgaris, osnivača dinastije Bulgari.

Anna je živjela u Italiji, ali je jako voljela Grčku, pa je posljednjih nekoliko godina života provela u Thesprotia, grad u kojem je njezin djed pokrenuo carstvo nakita.

Talijansku draguljarsku tvrtku Bulgari godine 2011. kupila je francuska tvrtka LVMH, pišu 24sata.

Facebook Komentari