Talijanski ministar: Radimo na dva potencijalna datuma za povratak Serie A

Talijanski nogometni savez je Vladi dostavio plan protokola za nastavak sezone, a očito je da se Vladi taj protokol svidio te je dogovor o nastavku sezone bliži nego ikad. To je potvrdio i ministar Vicenzo Spadafora koji je spomenuo dva datuma, a jedan od njih će biti služben ako protokol odobri znanstvena komisija u Italiji.

“Radimo na dva potencijalna datuma za povratak Serie A, 13. ili 20. lipnja. Stigao nam je protokol za nastavak sezone i vrlo je sličan onome oko kojeg smo se dogovorili za nastavak treninga. U četvrtak ćemo odlučiti o nastavku sezone.”

Trenutno je u Italiji na snazi zabrana momčadskih sportova do 14. lipnja, ali bi se ta granica mogla pomaknuti ranije ako brojke zaraženih nastave padati kao i dosad. Ministar je najavio i mogućnost neke vrste besplatnih prijenosa kad već na tribinama neće biti navijača.

“U Njemačkoj su se dogovorili da se ključni trenuci vrte na televiziji uživo kad padne gol i to je besplatno. Sigurno ćemo razmisliti o nečem takvom u Italiji kako bi spriječili okupljanje u kafićima. Ova je izvanredna situacija prokazala neke probleme u nogometu s kojima se moramo suočiti u općoj reformi koja će se dogoditi prije kraja ljeta. Jedna od tih stvari je sigurno i to da moramo nogometašicama dati status profesionalnih sportaša”, najavio je Spadafora, piše Sportnet.

Facebook Komentari