Visokopozicionirani političar u središtu moguće pljačke i iznude je HDZ-ovac

Foto: Europski odbor regija

Šibenska policija od početka tjedna provodi opsežnu akciju kojom je navodno obuhvaćeno tridesetak osoba, povezanih s iznudom i krađom neutvrđene količine novca.

Iako iz šibenske policije nije bilo službenih izvješća o ovom slučaju, gradski kuloari brujali su o tome da je žrtva krađe visokopozicionirani šibenski HDZ-ovac, a da je žrtva iznude član njegove obitelji.

Glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor potvrdila je da je akcija u tijeku, no demantirala je da je došlo do masovnih uhićenja.

ŠibenikIN je uspio dobiti potvrdu o uhićenju jedne osobe, 20-godišnjaka iz Šibenika, koji se nalazi u istražnom zatvoru pod sumnjom u kazneno djelo iznude. To su nam potvrdili njegov otac i odvjetnik Mladen Klarić.

– Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao – rekao u srijedu je otac uhićenoga (podaci poznati redakciji Šibenik IN-a).

Kako su sve gradske glasine išle u smjeru da je novac ukraden iz kuće Gorana Pauka, šibensko-kninskog župana, nazvali su ga u petak, no on tada nije imao komentara.

Danas se portalu javio porukom u kojoj je napisao:

„S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici što očito medije prvenstveno interesira nauštrb bilo kakve zaštite djeteta. Lipi pozdrav.“

Točan iznos nestalog novca i sve okolnosti vezane uz krađu i iznudu zasad su nepoznanica, mediji su jutros spekulirali da se radi o iznosu od čak 650 tisuća kuna. Isto tako, ne zna se koliko je ukupno osoba uhićeno ili privedeno na obavijesni razgovor, no navodno je istragom obuhvaćeno njih tridesetak, piše Šibenik IN.

Akcija u Šibeniku: S krađom novca povezali sina političara

Facebook Komentari